Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Muž volal o pomoc. Přivolaní policisté u něj našli varnu pervitinu a heroin

Policisté v minulém týdnu vyjížděli do bytu na Žižkově, kde muž volal o pomoc. Když policisté na místo přijeli, byt nikdo neotvíral. Muži zákona se do bytu dostali za asistence hasičů a uvnitř objevili varnu pervitinu, přes 250 gramů vysoce kvalitního čerstvě vyrobeného pervitinu, heroin a další zakázané látky. Obviněnému hrozí deset let ve vězení.

Muž volal o pomoc, pak nikdo neotvíral

Ve čtvrtek 14. ledna časně ráno vyjížděli policisté do bytu na Havlíčkově náměstí na pražském Žižkově, odkud se ozývalo mužské volání o pomoc. Když policisté přijeli na místo, inkriminovaný byt nikdo neotvíral. „Jelikož byla důvodná obava, že se v něm nachází osoby v ohrožení života, provedli spolu s hasiči vstup pomocí plošiny přes otevřené balkonové dveře,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policie v bytě objevila varnu, pervitin a heroin

Když se policisté za pomoci hasičů dostali do bytu, s překvapením zjistili, že se uvnitř nachází pouze jedna osoba a dále věci sloužící k výrobě drog. Na místo přijeli kriminalisté z Prahy 3, kteří se specializují na drogovou problematiku. „Ti ihned po příjezdu poznali starého známého a díky zápachu, který se z bytu linul, zjistili, že se z největší pravděpodobností jedná o varnu,“ uvedla mluvčí a dodala, že kriminalisté provedli domovní prohlídku, při které byla nalezena kompletní varna se všemi komponenty, chemikálie, váhy, obalový materiál, přes 250 gramů vysoce kvalitního čerstvě vyrobeného pervitinu, heroin a další zakázané látky.

Osmadvacetiletého recidivistu, který byl již dříve pro podobnou trestnou činnost odsouzen, muži zákona převezli na policejní služebnu. „V současné chvíli je muž obviněný ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ pověděla Siřišťová a dodala, že obviněný je umístěný ve vazbě.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky drogy, varna, zásah, Žižkov, Praha 3, metamfetamin, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Muž volal o pomoc. Přivolaní policisté u něj našli varnu pervitinu a heroin  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.