Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Praze 3 pomohou ptákům a ježkům. Zřizují pro ně speciální pítka

V Praze 3 myslí i na ty nejbezbrannější mezi námi. Tamní vedení nechalo instalovat v parcích městské části celkem šestnáct pítek určených pro ptáky a ježky. Misky s vodou pomohou drobným živočichům, kteří ve městech v letních měsících trpí nedostatkem vody.

Do péče o zvířecí kamarády se mohou zapojit i návštěvníci parků Parukářka a Židovských pecí, které se nachází na Žižkově. „Pítka budeme pravidelně doplňovat, ale pokud někdo uvidí, že je pítko již vypité, může jej vodou doplnit. Je dobré pítko předtím vypláchnout,“ uvedla tisková mluvčí Prahy 3 Lucie Bukovanská

„Z instalace pítek jsem nadšený, protože vodních prvků pro ptáky je ve většině měst stále nedostatek. To, že se radnice snaží dělat něco pro ptáky, je výjimečné. Pítka si ptáci sami umí najít. Budou se v nich určitě i koupat, pokud jsou ve vodě peříčka, pítko funguje,“ okomentoval novinku Michal Ďuríček z České společnosti Ornitologické.

Pítka se používala už minulý rok. Do jejich výroby se zapojily děti v centru Nová Trojka. Nádoby s vodou slouží živočíchům vždy od jara do podzimu. Využívají je především malí ptáci a ježci, ale třeba i čmeláci. Na území Prahy 3  je možné nejčastěji spatřit žlunu zelenou, pěnkavu, špačka, sýkoru, koňadru a holuba hřivnáče (lesního).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 3

Štítky pítka, zvířata, voda, Praha 3, Praha, ptáci, ježek, Žižkov, Česká společnost ornitologická

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 3 pomohou ptákům a ježkům. Zřizují pro ně speciální pítka  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.