Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Praha 2 vysadí dvě desítky nových stromů. Zaplatí za to přes milion

Druhá městská část oznámila plán vysadit v ulicích na svém území dvaadvacet nových stromů. Pokud záměr schválí zastupitelé, bude muset radnice na výsadbu vyčlenit z rozpočtu 1,3 milionu korun.

„Pravidelně obnovujeme dřeviny, které musely být odstraněny z důvodu poškození nebo onemocnění"

„Pravidelně obnovujeme dřeviny, které musely být odstraněny z důvodu poškození nebo onemocnění. K výsadbě do parků i do uličních stromořadí vybíráme takové druhy dřevin, které jsou odolné a přizpůsobivé,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Václav Vondrášek, který má ve své gesci oblast životního prostředí

Stromy chce městská část vysadit ještě letos. Ulice Budečskou, Šumavskou, Španělskou, Lublaňskou, U Vodárny, Moravskou, Římskou, Třebízkého či ulici Vnislavovu plánuje osadit dřezovci, jilmy, hlohy, akáty, javory a lípami. Teď už jen čeká na vyjádření zastupitelstva. V případě schválení návrhu za projekt zaplatí 1,3 milionu korun.

Už vysadili přes šedesát dřevin

„Vzrostlá zeleň v ulicích a parcích také pomáhá ochlazovat prostor v horkých letních dnech, kdy je nedostatek srážek,“ vysvětlila starostka Alexandra Udženija.

V parcích a odpočinkových zónách už je pětašedesát nových stromů. Zahradníci vysázeli na Karlovském předmostí, ve Folimance, v Havlíčkových a Riegrových sadech, sadech Svatopluka Čecha a Bratří Čapků, v Perucké stráni nebo v parku Nad Bělehradskou ulicí Javory, lípy, višně, habry, jasany, modříny, borovice a jedle.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 2

Štítky stromy, výsadba, parky, ulice, praha 2, Praha, strom, dřevina, Svatopluk Čech, U Vodárny, Alexandra Udženija

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 2 vysadí dvě desítky nových stromů. Zaplatí za to přes milion  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.