Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIZUALIZACE: Dvojka se pustila do oprav parků. Změní se Riegrovy i Čelakovského sady

Městská část Praha 2 revitalizuje hned tři parky najednou. Riegrovy sady procházejí velkou rekonstrukcí včetně výsadby desítek stromů, stavby vodních žlabů nebo nových cest. V Čelakovského sadech vymění asfaltové cesty za žulové a v Havlíčkových zase opraví zděnou lavičku.

Romantický koutek, pítka i jabloně

Radnice Prahy 2 si pro Riegrovy sady přichystala velké změny. Vysází zde skoro padesát nových stromů, cibulovin, keřů a dalších rostlin, vybuduje odvodňovací žlaby, které budou odvádět dešťovou vodu do speciálních podzemních galerií, postaví nové cesty, pítka pro lidi i zvířata, rekonstruuje historické ptačí pítko a bude zhotovena replika litinové pumpy, přibydou lavičky a odpadkové koše.

Nově také vznikne propojení sadů s Rajskou zahradou, kdy cesta bude lemována duby, jabloněmi a třešněmi. Dále také bude obnoveno příjemné romantické zákoutí poblíž mateřské školy Vozová a nedaleko pavilonu Mlíkárna vznikne místo z přírodních kamenů, které se podobá hledišti pro diváky,“ uvedlo vedení městské části na webu.

Dvě omezení

Od středy 30. března nebude zhruba na měsíc možné projít parkem Čelakovského sady. Asfalt na cestách totiž budou vyměňovat za žulové kostky. Chodci budou moci k přechodu přes Legerovu ulici využít podchodu u tramvajové zastávky Muzeum nebo přechodu na křižovatce s ulicí Anglická.

V pondělí 4. dubna zase bude uzavřeno schodiště v Havlíčkových sadech u vinice, vedoucí do ulice Rybalkova, a to přibližně na 3 měsíce. Schodiště uzavřou kvůli plánované opravě zděné lavičky a kamenné hlavy zdi.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 2

Štítky praha 2, park, revitalizace, úpravy, sady, uzávěry, sad, Praha, Riegrovy sady, Vozová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Dvojka se pustila do oprav parků. Změní se Riegrovy i Čelakovského sady  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.