Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dvojka ve svých parcích vysází 65 nových stromů. Chceme, aby se u nás občanům dobře žilo, tvrdí starostka

Praha 2 zajistí ve svých parcích a odpočinkových zónách náhradní výsadby 65 stromů, které obyvatelům i návštěvníkům časem poskytnout stín a dostatek zeleně. Nové porosty se objeví v osmi lokalitách v rámci území Dvojky.

Výsadba a obnova stromů je prioritní

„Praha 2 je centrální městskou částí, která je nadměrně zatížena dopravou. Přesto podílem zeleně na svém území výrazně převyšuje celopražský průměr.  A aby tomu tak bylo i nadále, radnice každoročně investuje do údržby zeleně a parků minimálně 20 milionů korun. Chceme, aby se u nás občanům dobře žilo, aby měli lepší a zdravější prostředí,“ řekla starostka Dvojky Alexandra Udženija (ODS) s tím, že obnova a výsadba stromů je pro druhou městskou část naprostou prioritou.

Podle místostarosty Prahy 2 Václava Vondráška (ODS) je pravidelná každoroční obnova zeleně nezbytná. Poškozené a nemocné dřeviny budou nahrazeny novou zelení. „K výsadbě do parků jsou vybírány takové druhy dřevin, které jsou přizpůsobivé a schopné přežívat i v podmínkách městského tepelného ostrova. Stromy hrají ve městě čím dál větší roli, proto o účelnosti vynaložených prostředků nemám nejmenší pochyby,“ dodal Vondrášek. Do výsadby společnost Gartensta Plus zařadí například javory, lípy, višně, habry, ale také jasany nebo jehličnaté modříny, borovice a jedle.

Nové stromy, které by měly vyjít na zhruba 917 tisíc korun  budou krášlit parky a zóny určené k odpočinku. Konkrétně půjde o Karlovské předmostí, Folimanku, Havlíčkovy sady, Riegrovy sady, sady Svatopluka Čecha, sady Bratří Čapků (na snímku), Peruckou stráň nebo park nad Bělehradskou ulicí. 

Pražští lesníci nově zalesní asi deset hektarů metropole. Stromy mají odstínit provoz kolem Prahy

Lesy hlavního města Prahy (LHMP) letos osází stromy původně zemědělské plochy o rozměru zhruba deseti hektarů. Stromy budou lesníci vysazovat zejména v novém lese Lítožnice, který vzniká mezi městskými částmi Běchovice, Dubeč a Koloděje, a v...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výsadba, stromy, zeleň, Praha, Praha 2, strom, ODS, Alexandra Udženija, Svatopluk Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojka ve svých parcích vysází 65 nových stromů. Chceme, aby se u nás občanům dobře žilo, tvrdí starostka  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.