Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Praze 2 jsou čtyři nová vodní mlžítka. Lidé je najdou na Ostrčilově nebo Palackého náměstí

Počet takzvaných mlžítek nechala rozšířit radnice Prahy 2. Právě u těchto zařízení se lidé mohou v horkých dnech osvěžit. Nově se nacházejí na Ostrčilově, Palackého a Tylově náměstí a na Výtoni v Podskalí. Na Dvojce jsou mlžítka již na 15 místech. Tato zařízení se umisťují na hydranty, které hasičům primárně neslouží při hašení požárů.

Nová mlžítka mají tvar brčka

Nejrůznější mlžítka a mlhoviště jsou mezi našimi obyvateli a obzvláště dětmi velice oblíbená. V horkých letních dnech, kdy jsou ulice rozpálené, přijdou jistě každému vhod,“ uvedla místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija (ODS).

Nová mlžítka mají tvar brčka a nacházejí se na Ostrčilově, Palackého a Tylově náměstí a na Výtoni. Kromě těch nových lidé na tato zařízení narazí v parcích a na dětských hřištích, a to například v Havlíčkových a Riegrových sadech, na Folimance nebo na Karlově náměstí. Radnice Prahy 2 na umístění mlžítek spolupracuje s Pražskými vodovody a kanalizacemi (PVK).

Většina těchto mlhovišť je vybavena solárním panelem a termostatem. Ten reguluje jejich činnost podle venkovní teploty. Zařízení se tak spouští samo, a to když teplota zařízení stoupne na 23 stupňů Celsia.

Kromě mlžítek se v metropoli nachází také řada pítek. Lidem k dispozici jsou například na Klárově u stanice metra A Malostranská nebo na Palackého náměstí u výstupu ze stanice metra B Karlovo náměstí. O pítka se stará městská firma Technická správa komunikací (TSK). Přes zimu jsou mimo provoz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 2

Štítky ČR, správa, voda, Praha, Praha 2, mlžítka, léto, Palackého náměstí (Praha), Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Podskalí, ODS, Karlovo náměstí, Alexandra Udženija, Pražské vodovody a kanalizace, Folimanka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 2 jsou čtyři nová vodní mlžítka. Lidé je najdou na Ostrčilově nebo Palackého náměstí  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.