Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pražský park U Hradeb projde obnovou. Podívejte se, jak bude vypadat

Výsledek veřejné architektonické soutěže o obnovu parku U Hradeb v Praze 2 už je známý. Mezi osmi návrhy zvítězil ten od Miroslava Cikána a Pavly Melkové z ateliéru MCA. Vítězný návrh vybírali zástupci Prahy 2 a nezávislých odborníků z řad předních českých architektů a krajinářů. Nový návrh nabídne architektonické i krajinářské řešení revitalizace území kolem Novoměstských hradeb.

Praha 2 vypasala veřejnou architektonickou soutěžuž na konci loňského roku. Zadání soutěže umožnilo podle místostarosty Prahy 2 Jana Koláře (ANO 2011) vybírat z mnoha různých řešení. U vítězného návrhu ocenila porota podle něj hlavně citlivou práci s charakterem místa a kompozici jednotlivých objektů a prostranství. Návrh počítá také s efektivním hospodařením s dešťovou vodou.

„Anonymní soutěž probíhala několik měsíců a v porotě zasedla kromě zástupců městské části i řada předních českých architektů a krajinářských architektů, kteří hodnotili celkový přístup k řešenému území, kde by měla vzniknout i malá zahradní restaurace a dětské hřiště. Nakonec se porota na vítězném návrhu shodla jednomyslně, ale vysokou kvalitu měly i další oceněné projekty,“ popsal průběh soutěže Jan Kolář.

Pro Miroslava Cikána a Pavlu Melkovou ze studia MCA je to další z řady vítězství v architektonických soutěžích na veřejná prostranství. Oceněny však byly i některé další návrhy, které budou v brzké době umístěny k nahlédnutí na stránky České komory architektů. Nyní bude Praha 2 jednat s vítězem soutěže o podpisu smlouvy na další projektové fáze.

Ohodnoť článek

Foto Praha 2

Štítky park, revitalizace, obnova, Praha, architekt, Miroslav Cikán, Pavla Melková, soutěž, Jan Kolář, ANO 2011, Česká komora architektů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský park U Hradeb projde obnovou. Podívejte se, jak bude vypadat  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.