Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Informační linku pro seniory kvůli očkování na koronavirus zřídila Praha 2

Novou informační linku 800 600 604 pro seniory zřídila radnice Prahy 2. Na lince se lidé dozví informace a mohou se také přihlásit k očkování proti koronaviru. Praha 2 také připraví informační kampaň pro seniory nad 80 let, které nemá v databázích. Dohromady má tato městská část asi 1800 seniorů nad 80 let. Také Praha 10 nyní sestavuje seznam lidí, kteří vakcínu dostanou přednostně.

800 600 604

Na uvedené lince se mohou senioři z Prahy 2, kteří budou mít o očkování zájem, přihlásit a zaměstnanci humanitního odboru jim zodpoví otázky a poradí, jak se na očkování registrovat. Na základě jejich zájmu pak bude vytvořen harmonogram, podle kterého budou kontaktování a dozví se termín svého očkování.

V Praze 2 byli již očkováni klienti a zaměstnanci Centra sociálních služeb.

Chceme zajistit, aby měli naši senioři přístup k očkování co nejrychleji a nejbezpečněji, proto je kvůli očkování oslovujeme. Problém je, že z celkového počtu jich máme pouze asi 900 v nějaké databázi. Do databáze obyvatel nemáme ze zákona přístup, proto zbylé seniory chceme informovat prostřednictvím novin a podobně,“ uvedla místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija (ODS).

Očkovat se bude na Karlově náměstí

Praha 2 bude na očkování spolupracovat s Všeobecnou fakultní nemocnicí (VFN) na Karlově náměstí. „Je to dobře dostupné místo, nechceme, aby v tomto počasí museli dojíždět daleko od svého bydliště a stát dlouhé fronty před očkovacími centry,“ řekla Udženija.

O víkendu jž dostali vakcínu klienti a pracovníci domovů pro seniory v Praze 10. Podle starostky Renaty Chmelové (Vlasta) momentálně tato městská část dává dohromady seznam zaměstnanců radnice, příspěvkových a dalších klíčových organizací, kteří by měli dostat vakcínu přednostně. Radnice této městské části bude spolupracovat také s Fakultní nemocnicí Královské Vinohrady.

V minulém týdnu spustila pomoc seniorům také Praha 7. Občanům nad 80 let radnice poskytuje asistenci při on-line objednávání prostřednictvím své infolinky. Seniorům, kteří mají problémy s pohybem a nebudou se moci na místo očkování dopravit, je radnice připravena zajistit odvoz.

Ohodnoť článek

Foto Praha 2

Štítky ČR, správa, koronavirus, Praha, očkování, senioři, Praha 2, radnice, vakcína, Alexandra Udženija, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Renata Chmelová, Karlovo náměstí, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Informační linku pro seniory kvůli očkování na koronavirus zřídila Praha 2  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.