Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 2 má čtrnáct nových mlhovišť. Kde se dá přes léto ve městě osvěžit?

Jak zpříjemnit pobyt za vysokých teplot uvnitř měst? Jednoduchým a efektivním řešením jsou takzvaná mlhoviště, která napomáhají zvlhčit vzduch. Praha 2 jich letos instalovala celkem čtrnáct.

Zprovoznění mlhovišť probíhalo od května do středy 15. července.  „Na Palackého náměstí, Výtoni,Tylově a Ostrčilově náměstí se mohou lidé osvěžit vodní mlhou již tři měsíce. Další mlhoviště jsou umístěna na dětských hřištích a v parcích. Tyto vodní prvky, které vypouštějí vodní mlhu, jsou tak v parných dnech pro občany a návštěvníky vítaným osvěžením,“ uvedl Václav Vondrášek, místostarosta městské části Praha 2 pro životní prostředí.

Zájemci o osvěžení je nyní naleznou v Havlíčkových sadech - v parku na loukách u Pavilonu, na Horním dětském hřišti a na hřišti U Štiky. Pak také v Riegrových sadech v parku na louce na stráni mezi Sokolem a Chopinovou ulicí, na Folimance u vstupu z ulice Na Slupi a u dětského hřiště, na Karlově náměstí v jižní část parku u dětského hřiště, na dětských hřištích U Vodárny a Na Rybníčku. Tato mlhoviště jsou vybavena solárním panelem a termostatem, který reguluje jejich činnost podle venkovní teploty.  Spouští se sama, když teplota stoupne nad 23 stupňů Celsia. Zařízení budou v provozu až do září.

Použitá mlžítka či mlhoviště v Praze 2 jsou dvou typů. Buď se jedná o takzvané brčko, nebo jsou instalovaná na sloupy. Brčka se nachází na Ostrčilově, Palackého a Tylově náměstí a na Výtoni, která má městská část pronajatá od PVK, a. s. Jedná se o sloupek posazený na vodovodním hydrantu, který mlží ve výšce jednoho a půl metru.

Nová mlžítka má i Praha 1. Jejich cílem je zpříjemnit lidem pobyt v centru Prahy. Informovali jsme o tom zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 2

Štítky mlhoviště, mlžítka, Praha 2, léto, Praha, dětské hřiště, Ostrčilovo náměstí, Riegrovy sady, Folimanka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 2 má čtrnáct nových mlhovišť. Kde se dá přes léto ve městě osvěžit?  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.