Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha 10 vyčlení milion korun na projekty svých obyvatel. Váš nápad může zlepšit život na Desítce

Praha 10 i letos pořádá soutěž s názvem Zásobník projektů – partnerství pro Prahu 10, v rámci které vyčlení milion korun na projekty svých obyvatel. Ti by díky svým nápadům mohli vylepšit život lidem, kteří bydlí či navštěvují tuto oblíbenou městskou část.

Menší úpravy veřejného prostoru a pořádání akcí

Do soutěže, kterou desátá městská část Prahy nazvala Zásobník projektů – partnerství pro Prahu 10, se mohou přihlásit plnoletí zájemci s nápadem, jak zlepšit život na Desítce. Své sepsané myšlenky a plány mohou radním zasílat od 21. do 28. února 2022. Praha 10 pak každý vydařený projekt podpoří částkou až 50 tisíc korun. Tato akce se na Desítce koná již pravidelně a prostředky z ní zúčastnění lidé většinou využívají na menší úpravy veřejného prostoru či pořádání sportovních, kulturních, sousedských a komunitních aktivit. Oproti loňskému roku městská část však letos na projekty vyčlenila o 200 tisíc korun více. 

Školka U Vršovického nádraží je opravená. Má nové přístavby i keramickou pec

Mateřská škola U Vršovického nádraží prošla rozsáhlými úpravami. Rekonstrukcí prošly všechny tři pavilony jejich školky, dva z nich navíc dostaly nové přístavby. Děti v nich najdou například keramickou pec, v budoucnu by zde měla vzniknout celá...

Motivační nástroj Prahy 10

„Může jít o jednorázové akce, jako závody, naučná procházka nebo bojovka v parku, ale také rádi podpoříme například provoz komunitních zahrad nebo jinou zajímavou a tvůrčí činnost. Podporujeme také vznik drobných venkovních prvků, které přispějí ke zlepšení veřejného prostoru,“ sdělil místostarosta Prahy 10 David Kašpar (VLASTA / STAN) s tím, že Zásobník projektů je důležitým nástrojem, jak občany motivovat k zájmu o své nejbližší okolí.

„Jsem toho názoru, že žádný dobrý nápad není malý. Jinými slovy, i drobný projekt za málo peněz může mnohdy výrazně přispět ke zlepšení života v nějakém místě. A o to víc, když se na něm podílejí lidé, kteří mají k dané lokalitě nejblíž. Tomu bych rád na Desítce pomohl,” dodal Kašpar.

Všechny přihlášené projekty bedlivě prozkoumá pětičlenná odborná porota, která 4. dubna vyhlásí výsledky. Do konce prvního pololetí letošního roku pak budou se všemi úspěšnými žadateli uzavřené smlouvy. Více najdete na webu Desítky.

Co se stane s ostudou Vršovic? Už existují návrhy na podobu Nového Edenu

Kulturní dům Eden je už roky zavřený a jeho nejbližší okolí je v mizerném stavu. Městská část Praha 10 se jako majitel objektu rozhodla, že se situace musí změnit, a tak na celou lokalitu vypsala urbanisticko-architektonickou soutěž. Porota v...


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 10

Štítky projekt, peníze, soutěž, nápad, Praha 10, Praha, městská část, veřejné prostranství, Starostové a nezávislí

Praha 10 vyčlení milion korun na projekty svých obyvatel. Váš nápad může zlepšit život na Desítce  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.