Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Praha 10 finančně podpoří policisty a hasiče. Daruje jim milion korun

Policisté a hasiči z Prahy 10 získají nové vybavení v hodnotě 600 tisíc korun. Dalších 400 tisíc pak získají městští strážníci, a to na motivační odměny pro své zaměstnance. Zastupitelstvo Desítky včera schválilo věcné a finanční dary pro pracovníky Integrovaného záchranného systému (IZS).

Hasiči a policisté dostanou nové vybavení

O bezpečnostních složkách se hovoří především v momentech, kdy zasahují v epicentru nějaké velké tragédie. My dlouhodobě dbáme jak na to, aby byli pro tyto případy maximálně dobře vybavení, tak na kontinuální podporu jejich každodenní činnosti,“ uvedl radní pro bezpečnost Michal Kočí (Piráti).

Radnice ve Vršovicích uhradí pořízení potřebného vybavení policejnímu obvodnímu ředitelství Praha IV. a stanici číslo 5 pražských hasičů. V obou případech se bude jednat o částku do 300 tisíc korun. Policisté tak budou moct pro svou práci využít například nové záchranářské nože, hasiči pak třeba ventilátor, který slouží k odvětrávání zakouřených prostor.

Nezastupitelná role složek IZS

Za posledních několik měsíců tyto složky prokázaly svou nezastupitelnou roli v mnoha případech, ať už šlo o využití hasičů v době pandemie, nebo například požár bytu na Černokostelecké, kde se zase velmi dobře ukázaly schopnosti policistů, kteří na místě poskytovali první pomoc. Případů, kdy všechny tyto složky nezištně pomáhají, jsou stovky. Za jejich nasazení a obětavost jim patří velký dík nás všech,“ doplňuje Kočí.

Pražští policisté byli oceněni za zásah při dubnovém požáru

V neděli 11. dubna došlo k požáru v bytě v Černokostelecké ulici v Praze 10. Jako první si požáru všimla policejní hlídka, která projížděla kolem. Za včasný a profesionální zásah a poskytnutí první pomoci dostali pohotoví pražští policisté ocenění.

Pražští strážníci z Prahy 10 budou mít na odměny pro své zaměstnance 400 tisíc korun. Podle Kočího je činnost strážníků ne vždy doceněná. „Pro nás se přitom jedná o klíčové partnery, kteří zajišťují pořádek a bezpečnost v našem veřejném prostoru. Jsme v pravidelném kontaktu, a kromě jednorázové částky na odměny městskou policii podporujeme dalšími cestami, například přidělováním obecních bytů v zájmu obce,“ říká na závěr Kočí.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Praha 10, policisté, hasiči, finance, pomoc, Praha, Česká pirátská strana, Vršovice, Praha IV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 finančně podpoří policisty a hasiče. Daruje jim milion korun  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.