Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Praze 10 se otevře nové centrum pro mládež. Provozovat ho bude organizace YMCA

V polovině roku má v pražských Vršovicích začít fungovat nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, které bude provozovat mládežnická organizace YMCA. Desítka pro účely centra postavila novou budovu na místě ruiny mateřské školy. Práce na stavbě začaly v září 2019 a byly dokončeny koncem ledna. Podle dostupných informací vyšla stavba na 15,7 milionu korun.

Centrem denně může projít až třicet klientů

Nová bezbariérová budova se nachází poblíž ulice Připotoční v zeleni mezi Botičem a sportovišti Lokomotivy Vršovice. „Dříve tu stála ruina mateřské školy postavené v 50. letech. Původně jsme zamýšleli budovu pro nový účel zrekonstruovat, ale vzhledem k velmi špatné statice budovy byl nakonec celý objekt zbourán a postaven nový,“ uvedl radní Desítky Michal Kočí (Piráti).

Radnice vypsala na provozovatele zařízení soutěž. V té zvítězila organizace YMCA. „Denně službou může projít až třicet klientů, kteří jsou ohroženi společensky nežádoucími jevy anebo žijí v konfliktu se společností a jejími normami,“ uvedl ředitel YMCA Praha Petr Bruna.

Podle něj budou moct pracovníci pomoct mladým lidem s problémy ve škole, v rodině nebo jim pomoct rozvíjet pozitivní vztah k sobě samým. „Nabízet budeme pravidelné rozvojové zájmové činnosti (výtvarného, sportovního a hudebního charakteru), doučování a pomoc s přípravou do školy, popovídání o těžkostech, aktivní a smysluplné trávení volného času,“ doplnil Bruna.

Ohodnoť článek

Foto Praha 10

Štítky ČR, správa, sociální, vzdělání, Praha 10, YMCA, Praha, Vršovice, Česká pirátská strana, Botič, YMCA Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 10 se otevře nové centrum pro mládež. Provozovat ho bude organizace YMCA  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.