Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Praha 10 si vybrala novou vizuální identitu. Komunikovat bude přes římskou číslici X

V designérské soutěži byl vybrán nový vizuální styl městské části Praha 10. Porota se rozhodla pro návrh studia MadLove, které jako hlavní prvek použilo římskou číslici X. Desítka ho použije na komunikaci, pro kterou dřív využívala jen městský znak.

Soutěž pořádala organizace Czechdesign a přihlásilo se do ní šest grafických designérů a studií. Kromě konceptu identity a loga navrhli i plakáty, zpravodaj, merchandise a značku Centra sociální a ošetřovatelské pomoci.

V nezávislé části poroty zasedli grafičtí designéři, v té závislé starosta Martin Valovič (ODS), zastupitel Adam Šilar (KDU-ČSL) a předseda Výboru pro sport a volnočasové aktivity Viktor Lojík (TOP 09).

„Desítka je pestrou architektonickou mozaikou a neméně bohatá je i skladba lidí, která tuto městskou část nazývá svým domovem. Dlouho nám však chyběla jednotná vizuální identita a jasně rozpoznatelné logo, které by nás spojovalo. Vítězný návrh z dílny MadLove toto napravuje a dává nám možnost začít budovat unikátní značku. Nový styl se postupně propíše do všech komunikačních kanálů, do tiskovin i brandingu radnice,“ uvedl v tiskové zprávě Valovič.

Dosud Desítka používala jen městský znak, ten se ale historicky váže jen na Vršovice. Chtěla ucelený systém, který využije i digitálně, podobně jako třeba Praha 6.

„Symbol je to podle nás přímočarý a signifikantní. Poznáme jej, i když na sebe vezme různé podoby a formy provedení. V tom vidíme sílu identity. Vybízí ke kreativitě a volné interpretaci. Není neosobním, rigidním znakem, ale flexibilním komunikačním jazykem. Proto věříme, že je tato identita dlouhodobě udržitelná, bude se lehce obměňovat a díky tomu se neomrzí,“ popsal koncept Pavel Mádl ze studia MadLove.

Autoři vzvolil písmo BC Novatica CYR od tuzemské písmolijny Briefcase Type Foundry. 

„Jasně rozpoznatelná číslice X mezi ostatními městskými částmi rozhodně nezapadne. Navazuje navíc na historické dělení pražských městských částí z první poloviny minulého století, kdy bylo používáno právě římské číslování,“ sdělil Šilar.

Ohodnoť článek

Foto MadLove

Štítky Praha 10, CzechDesign, vizuální, identita, logo, soutěž, MadLove

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 si vybrala novou vizuální identitu. Komunikovat bude přes římskou číslici X  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.