Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Strážníci se potýkali s agresivními návštěvníky pražských pošt

Dvakrát během čtyř dnů vyjížděly hlídky městské policie do poboček České pošty, kde klienti dávali najevo svou nespokojenost dost agresivně a vulgárně. Na muže i ženu nakonec museli strážníci použít donucovací prostředky i pouta.

K prvnímu případu vyrazila hlídla 17. června už po osmé ráno. Na poště v Praze 5 si totiž stěžovali na agresivní a sprostou ženu.

„Dotyčnou strážníci okamžitě poznali, v minulosti ji pro její agresivní chování pod vlivem drog opakovaně řešili,“ uvedla na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Žena prý ztratila klíče a zaměstnanci jí bránili vyzvednout si hotovost z bezpečnostní schránky. Odmítala ale prokázat svoji totožnost a také to, že si schránku vůbec zřídila.

„Strážníci ženu vyzvali, aby s nimi šla situaci dořešit ven, což odmítla. Její agresivita naopak eskalovala, výzvy ignorovala a pak zaútočila. Proto skončila s pouty na rukou,“ vysvětlila Seifertová.

O čtyři dny později se strážníci podívali do pobočky v Jindřišské ulici v Praze 1, kde výtržnosti páchal osmačtyřicetiletý muž. Protože obtěžoval návštěvníky a dělal nepořádek, chtěli ho vyvést ven.

„Protože se ale začal bránit, došlo na donucovací prostředky včetně pout. Muž vykazoval známky duševního onemocnění, proto hlídka zavolala záchrannou službu a následně asistovala při jeho převozu do nemocnice,“ popsala Seifertová.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky městská policie, Česká pošta, zadržení, agrese, pouta, donucovací prostředky, Praha, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci se potýkali s agresivními návštěvníky pražských pošt  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.