Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena, kterou dnes střelil útočník, v nemocnici zemřela. Střelce policie dopadla

, aktualizováno 29. června 2021, 15:34

Policie dnes odpoledne zadržela muže, který je podezřelý z vraždy úřednice na úřadu práce v Praze 2. Ke střelbě, při které střelec zabil jednu ženu, došlo na pracovišti Úřadu práce ČR pro Prahu 2 a 3 v Bělehradské ulici. Žena, kterou muž zastřelil, byla úřednice. Ta byla z místa činu ve vážném stavu převezena do nemocnice, kde později svůj boj o život prohrála. Muž byl podle informací Novinek dopaden odpoledne v Palackého ulici a v batohu měl mít zbraň.

Ke střelbě došlo dnes v Bělehradské ulici v Praze. „Podle prvotních informací útočník střelil pracovnici úřadu práce. Poškozená byla se zraněním odvezena do nemocnice,“ pověděla dopoledne mluvčí policie Hana Křížová. Budovu prohledávali policisté z Útvaru rychlého nasazení.

Na místě zasahovali i záchranáři. „Asi padesátiletá žena utrpěla velmi vážná poranění. Záchranáři zajistili průchodnost dýchacích cest, pokračovali v kardiopulmonální resuscitaci, kterou prováděli i laici na místě před našim příjezdem. Nakonec se funkci srdce podařilo obnovit,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová. Po druhé hodině odpolední policie na twitteru uvedla, že žena zraněním podlehla.

Podle pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) byl muž zadržen ve Vodičkově ulici. K jeho dopadení napomohl městský kamerový systém. „Pražští kriminalisté muže vypátrali v centru metropole a zadrželi za pomoci donucovacích prostředků. Muž je podezřelý z trestného činu vražda," uvedli policisté kolem 15:10. „Pachatel byl právě dopaden ve Vodičkově ulici i díky využití městského kamerového systému," doplnil Zdeněk Hřib.

Policie ještě během pátrání uvedla, že by pachatelem mohl být Jiří Dvořák, po kterém kriminalisté vyhlásili pátrání v souvislosti s poleptáním ženy ve středních Čechách.

Pracoviště Úřadu práce ČR pro Prahu 2 a 3 v Bělehradské ulici, kde k útoku došlo, bude ode dneška do pátku 2. července uzavřeno. Lidé se mohou kvůli zprostředkování zaměstnání, podpoře v nezaměstnanosti a dalším záležitostem týkajícím se zaměstnanosti obracet na pracoviště ve Štefánikově ulici v Praze 5. Uvedla to mluvčí Úřadu práce ČR Kateřina Beránková.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jaroslav Šejko

Štítky střelba, útok, smrt, vražda, Praha, policie, Úřad práce České republiky, nemocnice, Česko, Zdeněk Hřib, kamerový systém, Útvar rychlého nasazení, Jiří Dvořák, Kateřina Beránková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena, kterou dnes střelil útočník, v nemocnici zemřela. Střelce policie dopadla  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.