Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Zázračná vakcína neexistuje, hlásil Klaus na demonstraci v centru Prahy

, aktualizováno 10. ledna 2021, 18:21

Kolem tří tisíc lidí dnes demonstrovalo na Staroměstském náměstí proti opatřením vlády zavedeným kvůli šíření koronaviru. Velká většina demonstrantů nedodržovala nošení roušek ani rozestupy. Policie uvedla na svém twitterovém účtu, že oznámí svolavatele akce správnímu orgánu kvůli překročení povoleného počtu účastníků.

Landa, Janeček i Olbert

Proslovy na pódiu pod věží Staroměstské radnice začal zpěvák Daniel Landa, který popsal shromáždění jako mírové a nenásilné. Informoval o tom i policisty. Na závěr demonstrace oznámil, že 22. ledna, kdy skončí nouzový stav, si dokáže představit jen občanskou neposlušnost.

Akci s názvem „Otevřeme Česko“ organizovala mimo jiné i iniciativa Chcípl PES na podporu otevření podniků v Česku, která na místě měla své pracovníky ostrahy. Spoluzakladatel iniciativy Jiří Janeček vystoupil jako jeden z prvních řečníků s tím, že chce celé Česko kompletně otevřít do 23. ledna a za 14 dnů se probudit do normálního světa. Po něm následovala slova majitele restaurace Šeberák Jakuba Olberta.

„Nechci se bát založit rodinu. Proto, abychom se nebáli, jsme si zvolili své zástupce. Při hlasování odcházíte se sálů, schováváte se a máte strach. Zklamali jste nás,“ řekl Jakub Olbert na pódiu s hlučným souhlasem demonstrantů. Třetím z řečníků pro podporu restaurací a hospod byl Jiří Míka z iniciativy Svobodu hospodám, který zmínil, že se podle Ministerstva zdravotnictví v hospodách nakazila pouze dvě procenta lidí.

„Demisi vlády“

Předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek se kromě vlády ohradil i vůči velkým továrnám a automobilkám. Vláda podle něj likviduje malé podnikatele a živnostníky a tím rozvrací společnost. „Demisi vlády“ zvolal Bábek s velkou podporou davu.

Mezi řečníky byl i maturant Matěj Gregor, který vyzval ministra školství Roberta Plagu, aby se studenty komunikoval, neignoroval jejich dopisy a nekomunikoval s nimi přes svůj Instagram.

Před závěrečným proslovem Daniela Landy ještě vystoupil bývalý prezident Václav Klaus, který se otevřeně vyjádřil k tomu, že se nenechá očkovat a že podle něj žádná zázračná vakcína neexistuje. „Už bylo dost všech zákazů a příkazů, které zásadním způsobem poškozují naše životy," dodal Václav Klaus.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jessica Kapetanović, Facebook Martin Koudy Kautsky

Štítky demonstrace, koronavirus, policie, protest, Staroměstské náměstí, Praha, Václav Klaus, vláda, Daniel Landa, Jiří Janeček, Jakub Olbert, Hnutí PES, Česko, hospoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Dvořák

Klaus by si zasloužil očkovat destilovanou vodou, pořádnou koňskou dávku.

Pondělí, 11. ledna 2021, 16:41Odpovědět

FOTO, VIDEO: Zázračná vakcína neexistuje, hlásil Klaus na demonstraci v centru Prahy  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.