Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přízemí Staroměstské radnice se dočká obnovy. Pasáž propojí Staroměstské náměstí a Mikulášskou uličku

Obnovy se dočká pasáž v přízemí Staroměstské radnice. Oprava by se měla uskutečnit do konce příštího roku a jejím cílem bude zlepšit využití přízemí a technického a technologického zázemí. Náklady na opravu jsou odhadovány přibližně na 30 milionů korun.

Staroměstská radnice byla založena v roce 1338 jako sídlo samosprávy Starého Města. Tvoří ji komplex několika budov. Součástí je orloj, který byl v loňském roce kompletně opraven.

Oprav se dočkají omítka či malby

Rekonstrukce přízemi Staroměstské radnice se týká Pasáže radnice, kde má být zprovozněn průchod mezi Staroměstským náměstím a Mikulášskou uličkou. Povrchy všech konstrukcí budou restaurátorsky obnoveny. Opravy se tak dočkají omítky, štuky i malby. Repasovány budou dlaždice podlah. Okna a dveře na jižní i severní straně nejsou původní, ale dobové, a proto budou vyměněny za nové.

Také technologické vybavení a rozvody se dočkají obnovy a součástí zakázky je také dodání vybavení nábytkem a audiovizuální technikou.

Po úpravách budou mít lidé v přízemí radnice dvojí možnost. Buď se vydají vlevo do turistických informací, které budou osazeny digitálními informačními tabulemi. Nebo se vydají doprava, kde se bude nacházet chodba, kterou návštěvníci projdou do horních pater, na věž, k historickému suterénu a k toaletám.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Staroměstská radnice, pasáž, oprava, správa, Staroměstské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přízemí Staroměstské radnice se dočká obnovy. Pasáž propojí  Staroměstské náměstí a Mikulášskou uličku  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.