Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

FOTO: Práce v Čelakovského sadech pokračují. Chystá se instalace kamerového systému

Národní muzeum je významnou pražskou dominantou. Proto si jistě zaslouží, aby se v tamních Čelakovského sadech cítili Pražané a návštěvníci metropole příjemně a bezpečně. Z toho důvodu tam během rekonstrukce proběhla rozsáhlá revitalizace, která vrátila tomuto místu čistotu a důstojný vzhled. Tím však iniciativa Prahy 1 neskončila. Městská část převzala od Dopravního podniku hlavního města Prahy starost o tři větrací šachty metra s cílem udržet jejich čistotu a využít je v rámci posilování bezpečnosti.

„Větrací šachty z pražského metra jsou ve vlastnictví Dopravního podniku hlavního města Prahy, proto vstoupila Praha 1 do jednání o možné správě, aby byl tento majetek řádně udržovaný a odpovídal stavu Pražské památkové rezervace a především nově zrekonstruovanému parku Čelakovského sady,“ uvedl radní Prahy 1 Richard Bureš, do jehož kompetence patří doprava, životní prostředí a úklid, informatika a smart cities.

Fantom z Karlova mostu

Právě v Čelakovského sadech bylo zahájeno čištění první větrací šachty od graffiti a nánosů smogu. To zde zajišťuje Miloslav Černý, s nímž navázala městská část dlouhodobou spolupráci.

„Pan Černý používá především páru doplněnou o potřebný tlak a přípravky, které nepatří k nejagresivnější chemii, aby nedošlo k poškození zeleně a parku. Oceňuji, že nás kolegové z Dopravního podniku vyslyšeli, a velmi jim za tuto úspěšnou spolupráci děkuji,“ vysvětlil Bureš.

Instalace kamer

Zároveň Praha 1 zahájila dialog o umístění městského kamerového systému na konstrukci očištěného větracího tubusu metra v Čelakovského sadech. Ten má velmi dobrou a taktickou pozici ve vrchní části parku, s připojením elektřiny a optického vedení, kdy lze při ideálním umístění kamerového systému pokrýt dvě třetiny celého parku, a to bez jakékoliv redukce místní zeleně.

Městská část vybuduje toto stanoviště ze svého rozpočtu, aby tak přispěla k vyšší bezpečnosti tohoto místa. V první etapě byl očištěn a opraven tubus, aby již nehyzdil krásně revitalizovaný park. V druhé etapě proběhnou práce na umístění stanoviště městského kamerového systému. Důvodem je značný nárůst závažné trestné činnosti právě v tomto místě. To vše by pak dohromady mělo přispět k tomu, že se park opět stane oblíbenou odpočinkovou zónou v sousedství historické budovy Národního muzea.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 1

Štítky Čelakovského sady, park, obnova, Praha 1, sad, kamerový systém, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, metro, Národní muzeum, Pražská památková rezervace, Karlův most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Práce v Čelakovského sadech pokračují. Chystá se instalace kamerového systému  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.