Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Praha 1 zvelebuje Čelakovského sady. Podívejte se, k jakým změnám už došlo

Okolí Národního muzea je nezanedbatelnou vizitkou Prahy. Proto v tamním parku během rozsáhlé rekonstrukce muzea proběhla také revitalizace, která vrátila onomu místu čistotu a důstojný vzhled. Cílem bylo, aby se v Čelakovského sadech cítili bezpečně a příjemně jak návštěvníci metropole, tak Pražané.

Péče o větrací šachty pražského metra

Dopravní podnik hlavního města Prahy pečuje o tři větrací šachty pražského metra na našem území. Městská část Praha 1 se rozhodla tuto starost převzít. Hlavní motivací bylo udržet čistotu šachet a umožnit jejich další využití v rámci bezpečnosti. Právě v Čelakovského sadech bylo zahájeno čištění první z nich od graffiti a nánosů smogu.

„Větrací šachty z pražského metra jsou ve vlastnictví Dopravního podniku hlavního města Prahy, a proto Praha 1 vstoupila do jednání o možné správě, aby byl tento majetek řádně udržovaný a aby odpovídal stavu Pražské památkové rezervace a především nové podobě Čelakovského sadů,“ uvedl radní Prahy 1 Richard Bureš, do jehož kompetence patří doprava, životní prostředí a úklid, informatika a smart cities.

Kamerový systém

Zároveň Praha 1 zahájila také dialog o umístění městského kamerového systému na konstrukci očištěného větracího tubusu metra v Čelakovského sadech. Ten má velmi dobrou a taktickou pozici ve vrchní části parku s připojením elektřiny a optického vedení. Při ideálním umístění kamerového systému lze pokrýt dvě třetiny celého parku bez jakékoliv redukce zeleně.

První etapa započala očištěním a opravou tubusu, aby již nekazil dojem z revitalizovaného parku. Graffiti bylo likvidováno co nejšetrněji tak, aby nedošlo k poškození zeleně a životního prostředí. V druhé etapě pak budou následovat práce na umístění stanoviště městského kamerového systému, které by mělo začít fungovat již na konci prázdnin. Důvodem je nárůst závažné trestné činnosti právě v onom místě. Proto se vedení Městské části Praha 1 rozhodlo v součinnosti s Policií ČR tuto situaci řešit, aby park nadále zůstal oblíbenou odpočinkovou zónou v sousedství impozantní historické budovy Národního muzea.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 1

Štítky Čelakovského sady, park, obnova, Praha 1, Praha, sad, Národní muzeum, metro, Dopravní podnik hl. m. Prahy, kamerový systém, Policie České republiky, Pražská památková rezervace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Praha 1 zvelebuje Čelakovského sady. Podívejte se, k jakým změnám už došlo  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.