Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Provozovatel restaurace v centru Prahy navrtal do historické dlažby slunečníky. Půjde ke správnímu řízení

V pondělí 11. května budou moci restaurace opět otevřít předzahrádky. Vedení hlavního města nabídlo podnikatelům možnost zřídit si zahrádku letos zdarma. Ostatní pravidla pro provoz restauračních zahrádek však platí dál. To nerespektoval provozovatel restaurace na Malostranském nábřeží, který přímo do historické dlažby zavrtal slunečníky.

V pondělí se otevírají předzahrádky. Pro podnikatele jsou zdarma, pravidla však platí dál

Pražská Technická správa komunikací (TSK) dnes zrychleně vyřídí žádosti o zábor restauračních předzahrádek, které podnikatelé podali do dnešních pěti hodin odpoledne. Cílem je, aby byl zábor vyřízen do pondělí, kdy se z rozhodnutí vlády budou...

Rychlé zřízení předzahrádky je pro mnohé podnikatele otázkou přežití, proto Praha zrychleně vyřídí žádosti, které podnikatelé poslali do včerejší páté hodiny odpolední, aby byly vyřízeny do pondělí, kdy provoz restauračních zahrádek bude znovu povolen.

Svérázně se k povolení provozu zahrádek postavil provozovatel restaurace na Malostranském nábřeží. „Provozovatel tam bez souhlasu zabral úplně celý chodník a reklamní slunečníky navrtal do historické dlažby ze sliveneckého mramoru. Přímo v památkové rezervaci," popsal náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Za pár hodin však byly slunečníky pryč. „Hned jsme to začali řešit a odpoledne byla ulice zase v původním stavu. Provozovatel se omluvil a pomohl i s okamžitým předlážděním. Jsem za to rád, ale správnímu řízení se nevyhne," dodal náměstek.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Sousedé Sobě

Štítky předzahrádky, zahrádky, restaurace, slunečníky, dlažba, Praha, Adam Scheinherr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatel restaurace v centru Prahy navrtal do historické dlažby slunečníky. Půjde ke správnímu řízení  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.