Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Nemocnici Na Františku otevřeli zubní pohotovost. Ošetří tam ale jen dospělé

Novou ordinaci zubní pohotovosti, která funguje v rámci systému hlavního města, otevřeli v Nemocnici Na Františku na Starém Městě. Pacienty tam ošetří každý den do desíti večer, ovšem jen ty dospělé. Děti přijímají jen na Městské poliklinice ve Spálené.

Na vybavení ordinace přispělo město dotací 2,5 milionu korun, na provoz pak dalo 840 tisíc. Nemocnice nakonec nakoupila stomatologické křeslo, panoramatický a intraorální rentgen a vyvolávací systém pro pacienty za 2,2 milionu, zbylých 369 tisíc chce využít na další drobné vybavení.

„Nedílnou součástí vybudování pohotovosti je sestavit profesní tým, a to se podle mě povedlo velmi dobře. Ukázalo se, že pokud se nastaví dobré podmínky, jako je moderní vybavení a adekvátní platové ohodnocení, zájemci z řad lékařů se hlásí sami a jejich nedostatkem rozhodně netrpíme,“ uvedla v tiskové zprávě Bára Malíková, vedoucí lékařka stomatologie v Nemocnici Na Františku.

Ve všední dny budou ošetřovat od pěti odpoledne do desíti večer, o víkendech a svátcích pak od desíti ráno do desíti večer. Určena je ale dospělým pacientům, s dětmi musí rodiče na Městskou polikliniku ve Spálené. 

Jak informovala ČTK, náměstkyně primátora Alexandra Udženija (ODS) jedná s Thomayerovou nemocnicí o rozšíření její zubní pohotovosti i pro děti. Jediné místo v Praze, kde po zrušení té v Motole funguje, je právě poliklinika ve Spálené. 


 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát hlavního města Prahy

Štítky Nemocnice Na Františku, zubní pohotovost, Praha, pacienty, děti, Thomayerova nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

No ty pičo,to jsme to dopracovali!!!!!!Kdysi samozřejmost a dnes kurva pomalu statní svátek,co dodat!!!!!!

Úterý, 3. října 2023, 08:29Odpovědět

V Nemocnici Na Františku otevřeli zubní pohotovost. Ošetří tam ale jen dospělé  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.