Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Česká hokejová klasika přilákala do O2 arény téměř 9 tisíc fanoušků. Sparta porazila Brno v prodloužení

Hokejisté pražské Sparty zdolali v 8. kole extraligy doma Kometu Brno 3:2 v prodloužení a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Před nejvyšší návštěvou této sezony 8862 diváků rozhodl v čase 63:38 v přesilové hře Filip Chlapík. Kometa neprodloužila sérii tří vítězství a se Spartou v O2 areně prohrála popáté v řadě.

Sparta nastoupila bez zraněného útočníka Vladimíra Sobotky, ale do sestavy se zařadil poprvé v sezoně bek Milan Jurčina. Pražané byli v úvodu nebezpečnější, gólman Klimeš však odolal chvílemi i velkému tlaku domácích a v 9. minutě se radovali z úvodní branky Brňané. Mueller si vybruslil z rohu na pravý kruh a překonal Saláka střelou na lapačku.

Hosté se ubránili při Hollandově vyloučení, ale v čase 13:19 už se Sparta dočkala. Po spolupráci s Buchtelem doklepl puk u pravé tyče Prymula a ve svém sedmém extraligovém duelu oslavil premiérovou branku. Kometa potom odolala v dalším oslabení a sama na přelomu první a druhé části nezužitkovala nápor ve dvou přesilovkách v rychlém sledu.

Ve 26. minutě se ale vrátila Kometa do vedení i v oslabení. Po Krištofově přihrávce se trefil z pravého kruhu k protější tyči Horký. Ve 29. minutě byl blízko vyrovnání Doležal, jehož první pokus vyrazil Klimeš a druhá střela skončila na levé tyčce. Pražané se radovali 19 sekund před koncem druhé části, kdy Řepík zpoza branky uvolnil Horáka, který se z levé strany z úhlu trefil k bližší tyči.

Ve třetí třetině si Klimeš poradil s Řepíkovým pokusem a Kometa nevyužila přesilovku při Miklišově vyloučení. V 53. minutě nepřekonal hostujícího gólmana Kaše, Salák potom ukryl v lapačce Malletovo bekhendové zakončení po brejku Komety. V nastavení šel pykat Mallet a Chlapíkův pokus zapadl za Klimeše po nešťastné Mikyskově teči.

Hlasy trenérů po utkání:

Josef Jandač (Sparta): „Jsme rádi, že konečně přišla taková návštěva. Brno je atraktivní soupeř a byla tady dobrá atmosféra. Byl to vyrovnaný zápas. Možná v první třetině jsme měli možnost jít do vedení, ale neřešili jsme to správně a v zápase jsme víceméně dotahovali. V prodloužení se k nám malinko přiklonilo štěstí tečovanou střelou. Jsme samozřejmě za dva body proti Brnu rádi."

Jiří Horáček (Brno): Byl to super zápas. Bylo to vyrovnané, ale bohužel jsem nedosáhli na další bod v prodloužení. Jsme hrozně rádi, že nám tady naši diváci vytvořili parádní kulisu. Udělali nám tady domácí prostředí a my jsme za to hrozně vděční, že za námi přijeli."

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Prymula (Buchtele), 40. R. Horák (Řepík, Tomáš Dvořák), 64. Chlapík (D. Kaše) - 9. Mueller (P. Holík, Roth), 26. L. Horký (Krištof). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8862.

Sparta: Salák - Moravčík, Mikliš, Jurčina, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, R. Jeřábek - Řepík, Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Z. Doležal - M. Forman, Zikmund, Buchtele - Prymula, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Jandač.

Brno: Klimeš - Roth, Ďaloga, Holland, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Krištof, L. Horký - R. Pavlík, Dočekal, Haščák - Magee, Rákos, Mallet. Trenér: Kalous.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kometa Brno

Štítky sport, hokej, Sparta, Kometa Brno, HC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Filip Chlapík, Milan Jurčina, Tomáš Dvořák, Josef Jandač, Vladimír Sobotka, Brno, Jiří Horáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká hokejová klasika přilákala do O2 arény téměř 9 tisíc fanoušků. Sparta porazila Brno v prodloužení  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.