Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Judisté dostanou od Prahy milion korun na pořádání mistrovství

Český svaz juda dostane od pražského magistrátu peníze na uspořádání mistrovství Evropy v listopadu letošního roku. Od hlavního města obdrží milion korun. Novinářům to dnes sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Mistrovství se mělo původně konat v květnu, ale kvůli koronaviru bylo přeloženo na 8. až 10. listopad. Celkové náklady pořádání mají dosáhnout 59,1 milionu korun.

Svaz dotaci využije například na financování pronájmu sportovní haly, organizační a technické zabezpečení, nájem a stavbu mobilních pódií, tribun a sportovních ploch, nebo věcné ceny pro účastníky, tedy medaile či poháry.

"Jsem rád, že se představí Lukáš Krpálek, který je aktuálně trojnásobný seniorský mistr Evropy a navíc i olympijský vítěz z roku 2016. I díky němu se tento sport stává populárnějším," uvedl radní Vít Šimral (Piráti).

Peníze vezme město z neúčelové rezervy ve svém rozpočtu. Svaz bude muset městu předložit vyúčtování, a pokud nevyužije všechny peníze, vrátí zbylé finance magistrátu. Svaz bude muset na akci zároveň propagovat hlavní město.

Mistrovství Evropy se uskuteční v libeňské O2 areně a podle předpokladů by se jej mohlo zúčastnit kolem 400 sportovců z více než 40 evropských zemí. Akce se bude konat poprvé v historii samostatné České republiky. Naposledy Praha hostila kontinentální šampionát v roce 1991. Olympijský šampion z Ria Krpálek by rád před domácím publikem zaútočil na čtvrtý evropský titul. Loučení s mistrovstvím Evropy plánuje třináctinásobný účastník tohoto turnaje Pavel Petřikov.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, judo, Praha, Evropa, peníze, Vít Hofman, Pražský magistrát, Lukáš Krpálek, Vít Šimral, Česká pirátská strana, olympijské hry, Pavel Petřikov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Judisté dostanou od Prahy milion korun na pořádání mistrovství  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.