Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Chcete být v létě aktivní? Prohlédněte si přehled venkovních posiloven

Prázdniny a pěkné počasí lákají k pobytu venku. Jestli se vám ale nechce strávit celé léto na břehu rybníka nebo na koupališti, může vás zaujmout aktivnější odpočinek – třeba ve formě venkovních posiloven. V Praze je jich spoustu a jsou otevřené nonstop, takže si v nich návštěvníci mohou zacvičit i ráno nebo večer, když už nejsou vedra. Připravili jsme si pro vás proto přehled těch nejznámějších míst, kde si můžete zdarma zaposilovat.

Venkovní posilovna na Stodůlkách

Sada posilovacích strojů se nachází v těsné blízkosti metra B Stodůlky u Britské čtvrti. Posilovna se poblíž sídliště těší velké oblibě, potkáte tu proto většinou pár cvičících. Je ale volně přístupná po celý den a v dobré dostupnosti od centra i blízkého Central parku, který nabízí další možnosti sportovního vyžití.

Hřiště na Františku

V samém centru města, mezi stanicemi Staroměstská a Náměstí Republiky, stojí venkovní hřiště. Když ho zrovna nevyužívá místní základní škola, je volně přístupné veřejnosti. Teď během prázdnin se navíc do areálu dostanete kdykoliv. Kromě hrazd a žebříků je možné za poplatek využít i minigolfovou dráhu nebo hřiště na fotbal.

Fitness a workout na Výstavišti

Poměrně nově otevřený areál se nachází v prostoru pražského Výstaviště. „Procvičit si můžete ruce, záda, břicho i nohy a nechybí zde ani posilovací žebřiny, kladinka a trojmadlo. Mimoto je na hřišti i několik tvarovaných překážek určených k posílení rovnováhy,“ uvádí na webu provozovatelé.

Posilovací hřiště na Chodově

V městské částí Praha 11 stojí hned dvě venkovní posilovací hřiště. Jedno je na kraji Krčského lesa v ulici Na Ovčíně, druhé poblíž stanice metra Háje. Zájemci si mohou zacvičit na sadě hrazd, lavicích, šplhacím laně či tyči nebo si na konstrukci zavěsit vlastní expandery.

Venkovní posilovna v Radotíně

Stroje v Radotíně potkáte při cestě kolem Berounky v blízkosti místního biotopu. Areál u řeky vyrostl v roce 2015, rok po otevření přírodního koupaliště. O rok později se původní sestava zařízení rozšířila o soustavu hrazd.

Workoutové hřiště na Ladronce

V parku Lardonka na Vypichu si mohou návštěvníci zacvičit například na hrazdách, nakloněných žebřinách nebo krátkých bradlech. Rozlehlý park ale nabízí mnoho dalších možností od trasy na kolečkové brusle po discgolf. Součástí parku je také placená venkovní posilovna pro náročnější sportovce.

Cvičení na Rokytce

Fitness stezka na louce Rokytka u metra Kolbenova láká na boulder stěnu, kladinu i dětský koutek pro nejmenší. „Kvalitně vybavené venkovní fitness zasazené do povodí říčky Rokytka disponuje na 25 stanovištích dřevěnými cvičebními prvky, které nabízejí možnost posilování a protahování vlastní vahou, například na žebřinách, hrazdách a bradlech,“ popisují vybavení areálu provozovatelé na webu.

Posilovací hřiště na Mrázovce

Několik strojů se nachází v parku Mrázovka, kde na zájemce čekají hrazdy nebo lavice. Další sadu zařízení je pak možné najít pod kopcem poblíž Gymnázia na Zatlance.

Hřiště na Folimance

Obyvatelé Prahy 2 mohou zavítat do venkovních posiloven v Riegrových sadech, v ulici Vnislavova a v parku Folimanka. Na Folimance na ně například čekají sestavy na posilování, gymnastiku i aktivity s vlastní vahou těla. 

Seniorská hřiště

Velké množství sportovních areálů je speciálně vybavených pro seniory. Ti si mohou zacvičit například u Podolské vodárny, v Centrálním parku Pankrác, na Barrandově poblíž Chaplinova náměstí nebo v parku Sacré Coeur na Andělu.

Venkovních posiloven a workoutových hřišť je v Praze mnohem více. Město je má v oblibě i kvůli jednoduché údržbě, populární jsou i mezi obyvateli. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Prague.eu, NaVýstavišti.cz, Markéta Plešková

Štítky posilovna, Praha, léto, Rokytka, Stodůlky, Radotín, Mrázovka, Britská čtvrť, Central Park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete být v létě aktivní? Prohlédněte si přehled venkovních posiloven  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.