Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta prohrála poprvé doma. Výhru Plzně režíroval Milan Gulaš

Hokejisté Plzně potvrdili, že se jim proti Spartě daří. V dohrávaném zápase 14. kola extraligy vyhráli v O2 areně 3:1 a bodovali v šestnáctém vzájemném zápase s Pražany v řadě. Dvěma góly se na výhře Západočechů, kteří se tak udrželi v čele soutěže, podílel Filip Suchý, tři asistence si připsal kapitán Milan Gulaš. Sparta v pátém domácím utkání v sezoně poprvé prohrála.

Do první velké šance utkání se v sedmé minutě dostali hosté, gólman Machovský však dokázal po přečíslení dva na jednoho a střele Kantnera zastavit puk na brankové čáře. Bezbrankový stav následně potvrdil i videorozhodčí.

Ve 13. minutě byl vyloučen domácí Kudrna a Gulaš připravil první gól zápasu pro Suchého, který si připsal šestou trefu v sezoně. Sparta mohla odpovědět také v početní výhodě, trest Vráblíka ale netrestala. Pražané byli střelecky aktivnější, na pozorně chytajícího Frodla si ale v první třetině nepřišli.

Vyrovnat se Spartě podařilo ve 28. minutě, kdy obránce Němeček i přes faul na svou osobu z úhlu a v pádu dokázal překonat Frodla. Západočeši však byli lepším týmem a za dvě minuty si dokázali vzít vedení zpět, když se po Gulašově přihrávce podruhé prosadil Suchý.

K další brance hostů pomohlo opět vyloučení domácích, Košťálka vrátil do hry již po deseti sekundách Musil. A asistenci, již čtrnáctou v sezoně, si opět připsal kapitán Plzně Gulaš.

Sparta si mohla také pomoct přesilovými hrami. Přestože v nich před zápasem měli lepší bilanci než soupeř, ani osm minut výhody pět na čtyři na přelomu druhé a třetí části jim ke snížení nepomohlo. I díky skvělému Frodlovi. Pražané se i poté snažili zápas zdramatizovat, soupeř však dobře bránil a možný obrat nedovolil.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): „Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. To se potvrdilo. Plzeň byla kompaktnější, měla lepší přechod do útoku, nám to vázlo. Přechod do útoku byl hrozně pomalý a tím jsme dávali soupeři možnost dobře bránit modrou čáru. V obranném pásmu nás taky k ničemu moc nepustili, i když jsme si nějaké šance vytvořili, tak jsme volili nepřesné řešení. Celkově zápas rozhodly přesilovky. My jsme ve svých nevytvořili nic, Plzeň naopak dvě proměnila. To byl klíč k plzeňskému vítězství. Dnes jsme byli horším týmem."

Ladislav Čihák (Plzeň): „Odehráli jsme skvělé utkání proti velmi silnému soupeři. Musím mančaft pochválit, protože jsme šedesát minut hráli tak, jak jsme si řekli. Bylo tam úplně všechno. Výborná oslabení, dobré přesilovky, hra pět na pět. Jsem hodně spokojený, protože soupeř byl silný a má hlavně ofenzivní kvalitu. Jsem rád, že jsme zastavili dvě prohry a vyhráli."


HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Němeček - 13. F. Suchý (Gulaš, Čerešňák), 30. F. Suchý (Gulaš), 33. P. Musil (Gulaš, Čerešňák). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, Mikliš, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Němeček - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, Pech, Sobotka - A. Kudrna, M. Sukeľ, Buchtele - M. Forman, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, Budík, Vráblík, Kvasnička, M. Houdek - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Pour, Kracík, P. Musil - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, Stach, Kantner. Trenér: Čihák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Plzeň, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, Milan Gulaš, Filip Suchý, O₂ arena, Tomáš Dvořák, Josef Jandač, Ladislav Čihák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta prohrála poprvé doma. Výhru Plzně režíroval Milan Gulaš  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.