Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sparta před prázdnou O2 arenou deklasovala Pardubice 7:1

Hokejisté Sparty deklasovali v dohrávaném zápase 5. kola extraligy Pardubice 7:1 a připsali čtvrtou výhru v řadě. Nejvyšší soutěž se dnes rozběhla po téměř měsíční koronavirové přestávce. Dvěma góly se pod výhru Pražanů podepsali Andrej Kudrna a Robert Říčka, tři asistence si připsal Lukáš Pech.

Zatímco domácí tým se v neúplné tabulce posunul na druhé místo, Pardubice jsou předposlední. Východočeši, kteří před dnešním dnem hráli naposledy 27. září, odehráli páté utkání v sezoně a Sparta už osmé.

„Na obou týmech bylo znát, že byla velká pauza. Ve hře bylo nasazení, rychlost, ale chyběla hokejovost, což je logické. Zlom zápasu byl náš třetí čtvrtý gól, za stavu 2:1 měl soupeř přesilovku a my jsme krátce po jejím skončení dali na 3:1 a 4:1, tam se to malinko zlomilo," řekl trenér domácích Miloslav Hořava.

Pražané před pauzou třikrát vyhráli, úvod zápasu však patřil hostům, kteří dobře forčekovali a byli i střelecky aktivnější. Solidní šance Kusého a Blümela ale stihli zblokovat obránci Sparty.

Domácí se v útočném pásmu více prosazovali až ve druhé polovině první třetiny, Pech s Kudnou však svou akci nestihli ideálně zakončit, bek Dvořák v 15. minutě trefil jen brankovou konstrukci.

V závěru úvodní části se do slibné příležitosti dostal hostující Kousal, ale skóre se poprvé měnilo až ve 23. minutě při Zdráhalově vyloučení. Po Pechově přihrávce posunul Spartu do vedení Kudrna.

I Pardubice se poté prosadily v početní výhodě. Piskáčkův faul potrestal Paulovič. Brankář Pražanů Machovský tak ve třetím domácím zápase sezony poprvé inkasoval, proti Zlínu i Liberci udržel čisté konto.

Následně ale Sparta ovládla hru. Šanci Rouska ještě Klouček zlikvidoval, ale ve 29. minutě jej po další Pechově ideální přihrávce překonal Buchtele. Následně domácí přežili oslabení a krátce po srovnání počtu hráčů na ledě se bekhendovou střelou prosadil Vitouch.

„Začátek zápasu byl opatrný z obou stran, hlavně prvních deset minut. O přestávce jsme si k tomu v kabině něco řekli, podařilo se nám využít přesilovky, dostali jsme se na koně a určitě nás těší, že jsme dali tolik branek. Do dalších zápasů nám to dodá sebevědomí," uvedl Andrej Kudrna.

Následně trefil Horák tyč, ale Spartu to dlouho mrzet nemuselo. Druhé vyloučení Zdráhala opět potrestal Kudrna. A ze strany domácích to nebylo vše.

Ve třetí části přidali další tři branky. Ve 42. minutě se prosadil Říčka, ve 47. minutě poprvé v dresu Sparty skóroval po Zacharčukově chybě Zikmund a podruhé v duelu se poté prosadil Říčka. Sparta tak poprvé po sedmi zápasech porazila Pardubice v základní hrací době.

„Dobře jsme odehráli jen první třetinu, pak jsme za stavu 1:2 nevyužili přesilovku. A když poté Sparta odskočila na rozdíl dvou gólů, tak už na ledě existovalo prakticky pouze jedno mužstvo," řekl trenér Dynama Milan Razým.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, extraliga, Sparta, HC Sparta Praha, HC Dynamo Pardubice, Andrej Kudrna, Robert Říčka, Lukáš Pech, Miloslav Hořava, Bílí Tygři Liberec, PSG Zlín, Milan Razým

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta před prázdnou O2 arenou deklasovala Pardubice 7:1  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.