Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Výbor českého hokeje potvrdil stěhování síně slávy, chce ji v centru Prahy

Síň slávy českého hokeje, kterou koncem května v nákupním centru Harfa uzavřeli z ekonomických důvodů, by měli ještě před začátkem mistrovství světa příští rok otevřít v nových prostorách v centru Prahy. Výkonný výbor českého hokeje zároveň schválil stěhování z kamenných prostor a vytvoření virtuální síně.

Síň slávy ve Vysočanech definitivně zavřeli 29. května. „Hlavním důvodem pro uzavření současné Síně slávy českého hokeje je ekonomická nevýhodnost aktuálního nastavení projektu,“ informovaly webové stránky síně slávy. Krok podle zástupců síně „pomůže k naplnění cíle svazu sestavovat vyrovnaný rozpočet, tak jak mu to předepisují stanovy Českého svazu ledního hokeje."

Hokejový svaz pak zveřejnil v tiskové zprávě, že expozici zdigitalizovali ve 3D a bude součástí virtuální prohlídky. „V budoucnu by navíc mělo dojít i k propojení s připravovanou aplikací Českého hokeje a s naší novou webovou stránkou,“ uvedl na webu síně prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik.

Před mistrovstvím světa, které se bude příští rok v Praze konat od 10. do 26. května, chce ale svaz kamennou síň znovu otevřít. „Nová kamenná SSČH vznikne v exkluzivním prostoru v centru Prahy a bude představena na tiskové konferenci v následujících měsících,“ píše se v tiskové zprávě. Výbor o umístění definitivně rozhodne v průběhu června.

Podle webu samotné Síně slávy českého hokeje by měla v nových prostorách začít fungovat nejpozději v březnu příštího roku.

„Součástí projektu nové síně slávy je i putovní výstava, která bude moct být dočasně umístěna v prostorách nejrůznějších galerií a výstavních sálů po celé České republice. Hlavním cílem celého tohoto projektu je posunout síň slávy jako takovou na vyšší úroveň a přiblížit ji mladší generaci,“ doplnil v tiskové zprávě předseda návrhové komise Síně slávy české hokeje Bedřich Ščerban.

Své vystavené vybavení už si poslední květnový den odvezl i bývalý hokejista Dominik Hašek. „Že příjde ta chvíle, jsem věděl už asi 2 měsíce a tak to nebylo až tak těžké(i když jsem vzpomněl, jak jsme tu stříhali pásku). Nevím kdo, nevím jak, ale třeba se někdo důvěryhodný toho chopí a podaří se nám vybudovat novou kvalitní Síň slávy českého hokeje. Opět budu rád nápomocen,“ napsal Hašek na Twitteru.


 


 

Ohodnoť článek

Foto Facebook Síně slávy českého hokeje

Štítky Hokejový svaz, síň slávy, stěhování, mistrovství světa, virtuální, Hadamczik, Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbor českého hokeje potvrdil stěhování síně slávy, chce ji v centru Prahy  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.