Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Pavel Vrba už netrénuje Spartu. V klubu skončil po prohře v Plzni

Trenér Pavel Vrba od dnešního dopoledne není trenérem fotbalového A-týmu AC Sparta Praha. Informoval o tom klub na svých webových stránkách. Spartu bude v závěru sezóny trénovat realizační tým pod vedením Michala Horňáka, který dosud trénovat B-tým Sparty. Vrba se k odchodu ze Sparty nechtěl vyjadřovat.

„Nedokážu si vysvětlit, proč jsme odehráli tak špatný zápas“

Pavel Vrba se stal hlavním koučem letenského celku v únoru 2021, v minulém ligovém ročníku dovedl Spartu k druhému místu, později postoupil do základní skupiny Evropské ligy a také do jarní fáze Konferenční ligy. Po včerejší prohře Sparty v Plzni 0:3 však Vrba končí.

„Nedokážu si vysvětlit, proč jsme odehráli tak špatný zápas. Plzeň byla výrazně lepší, v osobních soubojích, v důrazu, ve standardních situacích, kdy nás hráči soupeře jednoznačně převyšovali,“ řekl Vrba na tiskové konferenci po utkání, které pro něj bylo osudové.

Z realizačního týmu podle Sparty odcházejí také asistent Zdeněk Bečka a trenér gólmanů Martin Ticháček. Pro poslední dva ligové zápasy a finále MOL Cupu se Slováckem povedou tým s Michalem Horňákem dosavadní asistent Luboš Loučka a trenér brankářů Michal Špit. B-tým Sparty povede do konce sezony jako hlavní trenér Petr Janoušek.

Sparta ztratila šanci na titul. Plzeň ji porazila 3:0

Fotbalisté vedoucí Plzně ve šlágru třetího kola ligové nadstavbové skupiny o titul doma zvítězili nad třetí Spartou 3:0. Oba týmy dohrávaly v deseti. Západočeši si v čele neúplné tabulky vytvořili pětibodový náskok před druhou Slavií, která od...

Vrba se ke konci ve Spartě nechtěl vyjadřovat

Trenéra Vrbu naše redakce dnes dopoledne telefonicky kontaktovala, ale ten se nechtěl vyjadřovat ani k svému odchodu ze Sparty, ani ke krokům, které budou v jeho fotbalové kariéře následovat.

„Z lavičky dovedl mužstvo k dvěma výhrám v derby se Slavií. Děkujeme za to, kouči,“ uvedli zástupci klubu na webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Sparta, Plzeň, Pavel Vrba, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, trenér, Michal Horňák, Evropská liga UEFA, SK Slavia Praha, MOL Cup, 1. FC Slovácko, Zdeněk Bečka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Vrba už netrénuje Spartu. V klubu skončil po prohře v Plzni  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.