Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Sparta zaplatí za rasismus vlastních fanoušků. Řeší se i chování diváků na derby

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Spartu za rasistické projevy fanoušků vůči zlínskému hráči tmavé pleti Youbovi Dramému. Letenský tým musí zaplatit 70 tisíc korun. Chování jeho příznivců se klubu zřejmě prodraží, projednávají se i prohřešky na nedávném derby.

Nevhodné pokřiky

Dramé se v 72. minutě utkání 23. ligového kola na Spartě chystal k rozehrání rohového kopu, když se z hlediště na adresu francouzského hráče ozvaly opičí skřeky. Pořadatel diváky vyzval, aby se zdrželi jakýchkoli rasistických projevů. Komise upozornila, že chování fanoušků vedlo "k pozdržení navázání hry". Zlín na Spartě prohrál 0:2.

Ve stejném kole si z Ďolíčku kromě výhry 2:0 odvezla Ostrava i pokutu 50 tisíc korun za výtržnosti fanoušků a napadení pořadatelské služby. Trestu za prohřešky diváků se nevyhnuli ani Bohemians, zaplatí 20 tisíc korun.

Stejnou částku musí zaplatit i Hradec Králové za nevhodné pokřiky příznivců v domácím utkání 23. kola s obhájcem titulu Slavií (1:5).

Problémové derby

Předmětem aktuálního řízení disciplinární komise je derby pražských S z 24. kola. Slavia, která zvítězila 2:0, nezvládla povinnosti pořadatele a za nevhodné pokřiky a projevy fanoušků a pronesení a použití pyrotechniky ji zřejmě čeká pokuta. Sparta zase možná doplatí na nesportovní chování fanoušků, kteří nevhodně pokřikovali, používali pyrotechniku, házeli předměty na hrací plochu a poškodili zařízení stadionu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, Sparta, Slavia, pokuta, rasismus, Zlín, Ostrava, Ďolíček, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta zaplatí za rasismus vlastních fanoušků. Řeší se i chování diváků na derby  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.