Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Fotbalisté Slavie se vrátili do čela ligy. Obhájce titulu porazil Bohemians 1905 1:0. Zápas rozhodl Olayinka

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 22. kole první ligy v malém pražském derby nad Bohemians 1905 1:0. Souboj vršovických sousedů rozhodl ve 43. minutě Peter Olayinka. Obhájce titulu z Edenu po úvodní jarní porážce doma s Karvinou v nejvyšší soutěži podruhé za sebou zvítězil 1:0 a vrátil do čela tabulky o skóre před druhou Plzeň. "Klokani" na Slavii v lize popáté za sebou nebodovali, prohráli popáté z posledních šesti kol a jsou dvanáctí.

Návrat Trpišovského a Jindřiška

Na slávistickou lavičku se vrátil kouč Trpišovský, který kvůli nemoci chyběl při čtvrtečním úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy v Istanbulu, kde "červenobílí" zvítězili nad Fenerbahce 3:2. Domácí trenéři udělali čtyři změny v základní sestavě, do branky se po čtyřech měsících vrátil Kolář.

Za hosty nastoupil i jednačtyřicetiletý veterán Jindřišek, který si připsal rekordní 295. prvoligový start za Bohemians a osamostatnil se v čele klubové tabulky před legendou Prokešem. Zápas sledovalo necelých 10 tisíc diváků, což je nejvíce po rozvolnění opatření proti koronaviru v Česku.

Slavia se zpočátku přes dobře pracující hostující defenzivu příliš nedostávala do vyložených šancí. Po čtvrthodině hry Olayinka v akrobatické pozici na zadní tyči minul, na opačné straně ve 27. minutě minul Květ. O dvě minuty později vyrazil tvrdou ránu domácího Ševčíka brankář Valeš. Bohemians dokázali chvílemi hrozit a v 37. minutě před Marečkem na poslední chvíli ve vápně vypíchl balon Samek, který v sobotu oslavil osmnácté narozeniny.

Fanoušci Slavie měli být po výhře v Turecku brutálně napadeni. Některé z nich údajně pobodali

Fotbalová Slavia včera večer zvítězila v prvním utkání play-off Evropské konferenční ligy na hřišti Fenerbahce Istanbul 3:2. Po utkání následovala tradiční děkovačka hráčů s několika desítkami fanoušků Slavie, kteří utkání navštívili. Už během...

První a vítěžný gól

Dvě minuty před pauzou domácí otevřeli skóre. Bah jemným centrem dloubl balon do šestnáctky a nabíhající Olayinka pohotově nohou umístil balon do sítě. Neubránil ho Daniel Köstl, bratr slávistického asistenta trenéra Jaroslava Köstla.

Tři minuty po pauze mohl vyrovnat Puškáč, ale domácí podržel gólman Kolář a hlavičku zblízka vykopl. Na druhé straně po chybě obrany v tutové šanci neuspěl proti Valešovi Tecl, v 56. minutě pak minul Plavšič.

Bohemians v souboji nejhorší a nejlepší defenzivy mohli až do poslední chvíle pomýšlet na bodový zisk, ale do žádné další vyložené šance už se nedostali. Naopak v poslední minutě základní hrací doby po závaru dorazil míč po vlastní střele z hranice vápna do sítě střídající Traoré, branka domácích ale neplatila kvůli ofsajdovému postavení Fily. Slávisté i tak tři body udrželi a vítězně se naladili na čtvrteční odvetu s Fenerbahce.

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)

Branka: 43. Olayinka. Rozhodčí: Machálek - Paták, Mokrusch - Ondráš (video). ŽK: Olayinka - Puškáč, Köstl, Vaníček.

Diváci: 9682 (omezený počet).

Slavia: Kolář - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Samek (79. Talovjerov), Ševčík (49. Madsen) - Schranz (46. Traoré), Plavšič, Olayinka - Tecl (66. Fila). Trenér: Trpišovský.

Bohemians: Valeš - Köstl, Bederka, Křapka (87. Hašek) - Dostál, Jindřišek (87. Nazarov), Mareček (73. Ugwu), Kovařík (73. Bartek) - Květ (60. Vaníček), Hronek - Puškáč. Trenér: Klusáček.

Pražské kluby v EKL. Slavia zvítězila nad Fenerbahce 3:2, Sparta podlehla Partizanu Bělehrad 0:1

Fotbalisté pražské Slavie v úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy (EKL) zvítězili v Istanbulu nad Fenerbahce 3:2 a přiblížili se k postupu. Českého mistra poslal těsně před pauzou do vedení Ibrahim Traoré, v 58. minutě srovnal...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, Slavie, výhra, Bohemians 1905, Praha, zápas, SK Slavia Praha, Peter Olayinka, FC Viktoria Plzeň, MFK Karviná, fotbalista, Stadion Eden, Daniel Köstl, Fenerbahçe SK, Evropská konferenční liga UEFA

Fotbalisté Slavie se vrátili do čela ligy. Obhájce titulu porazil Bohemians 1905 1:0. Zápas rozhodl Olayinka  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.