Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Slavii vynese letošní účast v Lize mistrů přes půl miliardy

Fotbalové Slavii Praha vynese letošní účast v Lize mistrů přes půl miliardy korun. Nejvýraznější položku vydělal český šampion postupem do základní skupiny, za který UEFA vyplácí 15,25 milionu eur (asi 389 milionů korun). Za loňským rekordem Plzně však červenobílí výrazně zaostali, Západočeši si přišli na přibližně 800 milionů.

Vedle bonusu za postup do skupiny slávisté získali finance za dvě remízy, které v šesti zápasech uhráli. Za bod UEFA vyplácí týmům 900 tisíc eur, Pražané si tedy výsledky na hřišti přišli na zhruba 46 milionů korun. Mohli získat více, kdyby například hned v prvním duelu skupiny v Miláně nedostali v nastavení vyrovnávací gól na 1:1.

Dalších nejméně 28 milionů korun dostanou slávisté v hodnocení klubového koeficientu za posledních deset let. Tento systém distribuce odměn UEFA měl premiéru v minulé sezoně. Celková částka se dělí na jednotlivé akcie v hodnotě 1,108 milionu eur a Slavia by jako nejhůře umístěný klub měla získat právě jeden díl. Plzeň před rokem násobila tuto částku sedmi.

Pro hráče i tým mám jen slova uznání. Trpišovský po utkání s Dortmundem nešetří chválou

Slavia sice podlehla v posledním utkání základní skupiny Ligy mistrů Dortmundu a cesta pohárovou Evropou pro ni končí, dojem i tak zanechala velmi dobrý. A chválou nešetří ani trenér Jindřich Trpišovský. „Pro hráče i tým mám jen slova uznání,“ řekl...

Další finance vynesl Pražanům prodej vstupenek a také dostanou podíl z prodeje televizních práv. Přesné částky nejsou známy, mělo by jít o několik desítek milionů korun.

Autoři | Foto Martin Malý

Štítky Sport, fotbal, Liga mistrů, Slavia, ekonomika, SK Slavia Praha, Liga mistrů UEFA, FC Viktoria Plzeň, UEFA, Milán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavii vynese letošní účast v Lize mistrů přes půl miliardy  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.