Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Pro hráče i tým mám jen slova uznání. Trpišovský po utkání s Dortmundem nešetří chválou

Slavia sice podlehla v posledním utkání základní skupiny Ligy mistrů Dortmundu a cesta pohárovou Evropou pro ni končí, dojem i tak zanechala velmi dobrý. A chválou nešetří ani trenér Jindřich Trpišovský. „Pro hráče i tým mám jen slova uznání,“ řekl po posledním zápase.

Slavia už před zápasem s Dortmundem neměla ani teoretickou šanci na postup do jarní části Ligy mistrů nebo Evropské ligy. Celých devadesát minut byla i tak Dortmundu vyrovnaným soupeřem a nakonec prohrála pouze jednobrankovým rozdílem. „Myslím si, že se všichni bavili fotbalem a šancemi, o tom ve fotbale je. Splnili jsme, co jsme s hráči chtěli, odehrát zápas co nejkvalitněji, nejfotbalověji a nejofenzivněji. Přesto, že jsme prohráli o gól, základní pravidlo fotbalu jsme splnili, lidé se bavili,“ shrnul Trpišovský.

Trenéra Slavie podle jeho slov mrzí, že hráči neproměnili řadu šancí. „Škoda jen, že jsme neproměnili tolik šancí. Na začátku jsme dostali gól ze skvělé situace Dortmundu, což byla voda na jejich mlýn. Postupně jsme se ale rozkoukávali, měli jsme výbornou pasáž, náš výkon se stupňoval a před koncem půle jsme srovnali. Ve druhém poločase to bylo otevřené, přežili jsme některé brejky, a nakonec jsme dostali gól z asi nejméně nebezpečné situace. Pak jsme si vytvořili tři dobré šance, které nějakou záhadou neskončily v brance, a přišli jsme o remízu nebo dokonce výhru,“ dodal.

Pro hráče i tým má jen slova uznání. „Viděli jsme, kolik přijelo za námi lidí, tribunu za bránou našeho sektoru, kde byla spousta slávistů a chtěli jsme postoupit obrovské riziko, aby se lidi bavili. Mohli bychom si utkání pamatoval ještě lépe, kdybychom měli více štěstí, na druhou stranu, Dortmund nedal mraky brejků. Klobouk dolů před kluky, hrají nahoru dolů, dají do toho vše, bohužel pak odejdou s prázdnýma rukama, to není nejlepší pocit,“ shrnul Trpišovský.  

Toho mrzí, že zápas neskončil 4:4 nebo 5:5. Dortmund ale podle něho ukázal, že je skvělé mužstvo. „Mají skvělé individuality, některé s nadpozemsokou rychlostí. Jsem hrozně hrdý na všechny lidi v klubu, fanoušky i hráče, kteří odehráli skvělý zápas. To je pro mě strašně důležité,” hodnotí zápas s Borussií trenér Jindřich Trpišovský.

Ohodnoť článek

Foto Martin Malý

Štítky fotbal, SK Slavia Praha, Liga mistrů, Jindřich Trpišovský, Borussia Dortmund, Liga mistrů UEFA, Evropa, Evropská liga UEFA, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro hráče i tým mám jen slova uznání. Trpišovský po utkání s Dortmundem nešetří chválou  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.