Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Malé pražské derby nenašlo vítěze. Sparta v Ďolíčku jen remizovala

Fotbalisté Sparty remizovali ve 4. ligovém kole na hřišti Bohemians 1905 1:1 a poprvé v sezoně nejvyšší soutěže nezvítězili. V pražském derby se mezi střelce zapsali oba kapitáni. "Klokany" poslal do vedení ve druhé minutě nastavení úvodního dějství Martin Dostál, v 55. minutě vyrovnal David Pavelka.

Letenští v nejvyšší soutěži neprohráli potřinácté za sebou, po osmi duelech ale nezvítězili. Vršovický celek potřetí v ligovém ročníku remizoval a stále čeká na první triumf. V součtu s minulou sezonou nevyhrál v nejvyšší soutěži sedmkrát po sobě.

Jako první zahrozila v šesté minutě Sparta, Sáčkovu ránu zpoza šestnáctky ale Le Giang vytáhl na roh. Poté "Klokani" zatlačili Letenské. Dostálovu střelu z voleje gólman Nita vyrazil a následně ho po Květově dorážce zastoupil na brankové čáře obránce Wiesner. Dostál se neprosadil ani z úhlu.

V 21. minutě domácí brankář zastavil Polidarovu ránu zpoza vápna. Také Ljovinův pokus na druhé straně Nita vytáhl na roh a Le Giang si zase poradil s Peškovým zakončením z úhlu. Letní posila Sparty na gólmana nevyzrála ani v závěru úvodního dějství stejně jako o chvíli později Wiesner.

Ve druhé minutě nastavení vršovický celek udeřil. Ljovin přistrčil do vápna na Puškáče, který před brankou našel zakončujícího Dostála. Domácí bek se v nejvyšší soutěži trefil poprvé od loňského 23. srpna.

Po přestávce Sparta výrazně přidala na aktivitě. Pešek se přízemní střelou ještě neprosadil, ale v 55. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Pavelka se ve vzduchu opřel do Karlssonova rohu a přesnou ranou k tyči nedal Le Giangovi šanci. Vzápětí málem dokonal obrat Hložek, jenže orazítkoval jen břevno. Bohemians ve druhém poločase Nitu přímo neohrozili.

Sparta, která v úterý prohrála v odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Monaku 1:3 a z kvalifikace vypadla, od listopadu 2001 nepohrála v lize na půdě Bohemians 14. utkání po sobě. "Klokanům" podlehla v jediném z posledních 28 duelů v nejvyšší soutěži.

Fanoušky Slavie naštvalo drahé vstupné v Boleslavi. Sektor hostí zůstal prázdný, sešívaní vyhráli

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 4. kole první ligy v Mladé Boleslavi 2:0 a částečně si spravili náladu po středečním vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů od Ferencvárose Budapešť. Pražany poslal do vedení v 36. minutě Jan Kuchta a po změně stran...

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:1 (1:0)

Branky: 45.+2 Dostál - 55. Pavelka. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Horák - Adam (video). ŽK: Necid (Bohemians). Diváci: 3905.

Bohemians: Le Giang - Köstl, Bederka, Vondra - Dostál, Květ (59. Vacek), Ljovin (84. Krch), Hronek (84. Bartek), Kovařík - Keita (59. Chramosta), Puškáč (68. Necid). Trenér: Klusáček.

Sparta: Nita - Wiesner, Štetina, Hancko, Polidar - Karlsson (76. Minčev), Pavelka (76. Souček), Sáček, Karabec (66. Pulkrab), Pešek - Hložek. Trenér: Vrba.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Sparta, Bohemians 1905, Praha, AC Sparta Praha, Martin Dostál, soutěž, David Pavelka, Liga mistrů UEFA, Monako, Květov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malé pražské derby nenašlo vítěze. Sparta v Ďolíčku jen remizovala  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.