Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta porazila poslední Opavu 4:2. Hložek dal hattrick

Fotbalisté Sparty porazili ve 29. kole první ligy poslední Opavu 4:2 a upevnili si třetí místo. Prvním hattrickem v nejvyšší soutěži se na výhře Letenských podílel osmnáctiletý útočník Adam Hložek, který asistoval i u trefy Srdjana Plavšiče. Za hosty se prosadili Jan Žídek a střídající Matěj Helešic.

Pražané zvítězili doma pod trenérem Pavlem Vrbou i v sedmém soutěžním duelu a ztrácí bod na druhý Jablonec, který odehrál o zápas víc. Slezané prohráli šesté utkání v nejvyšší soutěži po sobě a pět kol před koncem jim schází už 10 bodů na první nesestupovou příčku.

Do sestavy Sparty se po jednozápasové absenci vrátil stoper Čelůstka a po více než dvou měsících nastoupil v základu i sedmnáctiletý záložník Karabec. Domácí se ujali vedení v 16. minutě. Wiesner našel ve vápně kapitána Dočkala, který načechraným centrem našel na zadní tyči hlavou zakončujícího Hložka. Karabec poté z úhlu nepropálil Digaňu.

Deset minut po úvodním gólu Pražané zvýšili. Vitík vyslal za hostující obranu Hložka, který přihrál na zadní tyč a Plavšič ve skluzu zakončil. Letenští kontrolovali zápas a Opavu nadále do ničeho nepouštěli.

V 53. minutě přidala Sparta po rychlém brejku třetí branku. Karabec křížnou přihrávkou vyslal dopředu Wiesnera, který ve vápně předložil míč Hložkovi a ten se nemýlil.

Slezané provedli trojí střídání a v 62. minutě snížili. Střídající Holík nacentroval do šestnáctky a kapitán Žídek hlavou překonal Nitu. Opava skórovala po třech kolech a proti Spartě dokonce po šesti ligových utkáních a poprvé od srpna 2004. Hosty gól nakopl a Žídek o chvíli později hlavičkoval těsně vedle.

Uklidnění přinesl domácím v 74. minutě Hložek, jenž střelou k tyči dokonal hattrick. O osm minut později završil gólově bohaté utkání střídající Helešic. Pražané paradoxně inkasovali dvě branky od týmu s nejhorším útokem v lize. Sparta od března 1999 neprohrála v nejvyšší soutěži s Opavou 14 zápasů po sobě, přičemž ji porazila v posledních 13 duelech.

Sparta Praha - SFC Opava 4:2 (2:0)

Branky: 16., 53. a 74. Hložek, 26. Plavšič - 62. Žídek, 82. Helešic. Rozhodčí: Petřík - Vodrážka, Novák - Berka (video). ŽK: Wiesner, Dočkal, Nita - Nešický, Žídek, Smola. Bez diváků.

Sparta: Nita - Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko - Wiesner (66. Karlsson), Pavelka, Dočkal, Karabec (83. Trávník), Plavšič (78. Minčev) - Hložek (78. Novotný). Trenér: Vrba.

Opava: Digaňa - Harazim, Didiba, Hnaníček, Žídek - Večerka, Řezníček (71. Helešic) - Mondek (71. Rataj), Nešický (59. Hellebrand), Kania (59. Holík) - Juřena (59. Smola). Trenér: Skácel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Opava, Sparta, Praha, AC Sparta Praha, Adam Hložek, SFC Opava, Jan Žídek, Matěj Helešic, soutěž, Pavel Vrba, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila poslední Opavu 4:2. Hložek dal hattrick  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.