Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

FOTO: Pražská "S" v Evropské lize zářila. Slavia doma porazila Nice, Sparta zvítězila nad Celticem

Fotbalisté Slavie porazili ve 3. kole základní části Evropské ligy Nice 3:2 a navázali na týden starou domácí výhru 1:0 nad Leverkusenem. Dvakrát skóroval Jan Kuchta a jednou Abdallah Sima. Dařilo se i Spartě, která porazila Celtic Glasgow na jeho hřišti 4:1, když hattrick nastřílel kanonýr Lukáš Juliš.

Slavia po dobrém výkonu porazila Nice

Slávisté mají ve skupině C šest bodů stejně jako Leverkusen. Bayer zvítězil v souběžně hraném utkání na hřišti Beer Ševy 4:2. Nice s Hapoelem získali po třech bodech. Za tři týdny se čeští mistři představí ve Francii.

„V základní sestavě byli někteří debutanti. Kluci hráli srdcem a s touhou se ukázat, s dobrou mentalitou a velkou pracovitostí. Přidali k tomu i velkou fotbalovost díky pohyblivosti, kterou jsme měli," řekl kouč Slavie Jindřich Trpišovský, kterému chybělo kvůli koronaviru několik hráčů.

Slavia otevřela skóre proti Nice už v 16. minutě po povedené individuální Kuchtově akci. Domácí útočník se zbavil ve vápně dvou hráčů a zakončil přesně k tyči. Ve 33. minutě hosté vyrovnali. Masopust při snaze o kličku ztratil míč, Gouiri si ho rychle přiťukl s Ronym Lopesem a zblízka přehodil vyběhnutého Koláře.

Slavii gól nezlomil. Holešův pokus zblokoval obránce Pelmard na roh, ze kterého si slávisté vzali zpátky vedení, když si na Ševčíkův centr vyskočil Sima a skóroval.

V 71. minutě si Slavie pojistila náskok. Olayinka přihrál do vápna Traorému, který před brankou našel zakončujícího Kuchtu. "Orlové" neměli v závěru žádný tlak, přesto se jim v nastavení povedlo snížit, když Ndoye prostřelil z úhlu Koláře. Červenobílí doma neprohráli 16. soutěžní utkání po sobě.

„Určitě to beru jako největší zápas kariéry, protože s takovým mužstvem jsem nikdy v životě nehrál. Navíc se mi v prvním zápase v základní sestavě Evropské ligy podařilo vstřelit dva góly a pomohl jsem mužstvu," uvedl Jan Kuchta.

Slavia Praha - OGC Nice 3:2 (2:1)

Branky: 16. a 71. Kuchta, 43. Sima - 33. Gouiri, 90.+2 Ndoye. Rozhodčí: Kehlet - Sörensen, Hummelgaard (všichni Dán.). ŽK: Holeš, Sima, Kuchta, Hovorka - Schneiderlin, Lees-Melou, Daniliuc, Reine-Adelaide. Bez diváků.
Slavia: Kolář - Masopust, Hovorka (86. Křišťan), Zima, Oscar - Holeš - Sima, Ševčík, Lingr (69. Traoré), Olayinka - Kuchta (76. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Nice: Benítez - Robson Bambu, Daniliuc, Pelmard - Lotomba, Lees-Melou (65. Claude-Maurice), Schneiderlin, Kamara (88. Ndoye) - Rony Lopes (65. Reine-Adelaide), Dolberg (81. Atal), Gouiri. Trenér: Vieira.

Sparťané se postarali o velký úspěch ve Skotsku

Trenér Václav Kotal přijel do Glasgow bez osmi hráčů kádru A-týmu Sparty a navíc se před utkáním se svalovým problémem potýkal Ondřej Čelůstka, přesto Sparta dokázala ve Skotsku velké věci.

Sparta šla do vedení po rohu z 26. minuty. Hancko sice trefil po centru od praporku tyč, míč se ale odrazil k Julišovi, který ho bez váhání nacpal do sítě.

Druhá branka letenských padla z brejku. Karlsson utekl obraně Celticu, nacentroval na Karabce, který přistrčil míč Julišovi. Útočník si míč nachystal a 45. minutě krásně překonal Baina.

Domácí se poprvé a naposled prosadili v 65. minutě. Rogić ukázal svou technickou kvalitu, ve vápně se uvolnil ke střele, Nita vyrazil. K odraženému míči se ale dostal Griffits a skóroval.

Sparta však nezpanikařila a vrátila se do dvougólového vedení, když v 76. minutě Karlsson krásně prošel přes celé hřiště a předložil míč Julišovi, který završil hattrick. Třešničku na dort položil v 90. minutě po obloučku Dočkala hlavou na 4:1 Laco Krejčí.

Sparta zvítězila v Celtic Parku 4:1 a vrátila se do hry o postup ze skupiny.

Celtic Glasgow – AC Sparta Praha 1:4 (0:2)

Góly: 26. Juliš, 45. Juliš, 76. Juliš, 90. Laco Krejčí ŽK: Christie - Pavelka, Sáček Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (všichni Rum.)
Celtic: Bain – Frimpong, Duffy, Bitton, Laxalt (80. Ntcham) – Brown (59. Elhamed), McGregor – Christie, Rogić, Elyounoussi (59. Griffits) – Edouard (80. Ajeti).
Sparta: Nita – Vindheim, Pavelka, Plechatý, Hancko (73. Lischka) – Sáček (88. Dočkal), LK37 – Polidar (79. Laco Krejčí), Karabec (73. Trávník), Karlsson (88. Plavšić) – Juliš.

Ohodnoť článek

Foto Facebook AC Sparta Praha, SK Slavia Praha

Štítky Sport, fotbal, Evropská liga, Sparta, Slavia, Praha, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Evropská liga UEFA, Lukáš Juliš, Nice, Abdallah Sima, Jan Kuchta, Celtic FC, Bayer 04 Leverkusen, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pražská "S" v Evropské lize zářila. Slavia doma porazila Nice, Sparta zvítězila nad Celticem  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.