Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavia dnes zahájí boj o skupinu Ligy mistrů. Připravuje se na dánský Midtjylland

SK Slavia Praha dnes zahájí boj o třetí účast v základní skupině Ligy mistrů. V prvním utkání závěrečného čtvrtého předkola přivítají Slávisté doma v Edenu dánský Midtjylland. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského chtějí navázat na loňský rok, kdy ve stejné fázi přešli přes rumunskou Kluž a poprvé od roku 2007 postoupili do hlavní části prestižní soutěže.

Zatímco červenobílí stejně jako před rokem vstupují do kvalifikace až v závěrečném předkole, dánský tým už vyřadil dva soupeře. Nejprve vyhrál 1:0 na půdě Ludogorce Razgrad, který vede český trenér Pavel Vrba, a poté doma porazil Young Boys Bern nečekaně jasně 3:0.

Trenér Slavie očekává velmi vyrovnaný souboj. „Mají minimum slabin, podobný rukopis jako my, hodně napadají, v obou zápasech kvalifikace postoupili naprosto zaslouženě. Dostávají málo gólů, hrají na dva defenzivní záložníky a mají v podstatě šest hráčů do defenzivy. Jsou pohybově nadaní, mladí, skvělí v práci s míčem. Kodaň, proti které jsme před několika lety hráli, byla trošku agresivní a silové mužstvo, Midtjylland je naopak hodně kombinační, hrají skvěle,“ shrnul Jindřich Trpišovský.

Odvetu 4. předkola odehrají červenobílí na půdě dánského šampiona příští středu. Oba zápasy budou kvůli opatřením proti šíření koronaviru bez diváků na stadionu. „Vždycky je lepší, když je plný dům a lidi nás ženou dopředu. Bude to specifické, ale je to na obě strany úplně stejné. Myslím, že i pro nás to možná bude větší výhoda, že si můžeme říct na hřišti a že budeme slyšet sebe i pokyny trenérů. Takže jak říkám, je to padesát na padesát a je to stejné,“ uvedl kapitán Slavie Jan Bořil.

Foto repro Youtube

Štítky sport, fotbal, Liga mistrů, Slavia, Midtjylland, SK Slavia Praha, Liga mistrů UEFA, trenér, Jindřich Trpišovský, CFR Kluž, Stadion Eden, PFK Ludogorec Razgrad, BSC Young Boys, Pavel Vrba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia dnes zahájí boj o skupinu Ligy mistrů. Připravuje se na dánský Midtjylland  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.