Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zázrak se nekonal. Bohemka vyhrála nad Mladou Boleslaví 2:1, to ale k Evropě nestačilo

Pražská Bohemka v úterý usilovala o takřka zázračnou výhru nad Mladou Boleslaví, která by jim zajistila účast v Evropské lize. Během celého utkání byli klokani velmi aktivní, jenže už v prvním poločase obdrželi gól, tím pádem by k úspěchu museli zvítězit 5:1. Vyhráli ovšem „pouze“ 2:1.

Klokani mohli jít do vedení hned ve třetí minutě utkání, kdy se vytasil skvělým zákrokem brankář Šeda. Odražený míč zakončoval Hůlka, jeho pokus byl ještě tečovaný a mladoboleslavský gólman tak musel předvést své reflexy. Bohemka předváděla jednu akci za druhou a hned o tři minuty později se ke střele v nadějné pozici dostal Vodháněl. Nezakončil ale nebezpečně a střela skončila v náručí gólmana.

Pozadu nezůstal ani hostující tým z Mladé Boleslavi. Po standardce ve 13. minutě, která skončila pouze pár centimetrů nad břevnem Le Gianga, měl perné chvilky gólman Bohemky také po obrovské šanci Fulneka. Ten už mířil do odkryté brány a míč šel pod břevno. Le Giang ovšem předvedl výborný zákrok a balon vyrazil.

Puškáč odstartoval stíhací jízdu

Fanoušci Bohemky se prvního gólu dočkali v 18. minutě. Mosquera hlavičkou našel ve vápně Puškáče a ten předvedl pěkné zpracování, ještě si potáhl míč a v pádu zakončil přesně do sítě Šedy. Z druhého gólu se mohli domácí málem radovat o pár minut později. Nešikovný odraz od mladoboleslavského fotbalisty totiž skoro skončil opět v brance Šedy. Míč šel nakonec ale těsně nad.

Diváci se opravdu nenudili a další gól byl na spadnutí. V 33. minutě se dostal po chybném zákroku k míči Nečas. Tomu se balon zjevil zhruba metr před gólmanem, ale ránu z voleje nedokázal dopravit do sítě. Míčem napálil pouze vybíhajícího Šedu.

Studená sprcha po nešťastném gólu

Ďolíček zcela utichl v 38. minutě, kdy dokázala Mladá Boleslav srovnat. Janošek přihrál Klímovi, který zkusil vypálit z první. Míč naneštěstí pro domácí tečoval jeden z obránců Bohemians. Gólman Le Giang tak už nemohl nic dělat a v zápase kapituloval. Mladá Boleslav srovnala na 1:1 a klokani tak šli do šaten během poločasu s vědomím, že k úspěchu v odvetě o Evropskou ligu musí vstřelit další čtyři góly, navíc už nemohli inkasovat.

I přes obtížnou situaci a malou šanci na zvrat se fotbalisté Bohemians nevzdávali a tlačili se dopředu. Za svoji snahu byli odměněni gólem v 54. minutě. Kapitán Jindřišek se postavil k přímáku na hraně vápna a přes zeď zamířil nechytatelně k tyči.

Klokani bojovali, ale marně

Fotbalisté Mladé Boleslavi se postupně čím dál více stahovali do vlastního vápna a jenom čekali, co klokani vymyslí. Ti sice měli více ze hry, ale chyběla jim přesnost v koncovce. Domácí fanoušci je ale hnali dopředu a nepřipouštěli si neúspěch až do samotného konce. Druhý poločas už ale nepřinesl tolik akce jako ten první.

Tým Mladé Boleslavi už nic nevymýšlel a míč pouze odkopával daleko od své branky. To jim ale stačilo a dokázali ubránit konečný výsledek 2:1 pro Bohemians. Toto skóre hostům zajistilo kvalifikační utkání o účast v 2. předkole Evropské ligy. Klokanům se tak o Evropě může pouze zdát.

Ohlasy po utkání:

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): „Z mého pohledu je to jeden z našich nejlepších jarních zápasů, přestože jsme se nedostali k tomu, abychom bojovali o postup nebo aby byl alespoň na dosah. Zhatila nám to branka Boleslavi. Výborný první poločas, dařilo se nám kombinovat, dostávat se do nebezpečných situací, do vápna. Možná nám chyběla trošku větší produktivita. V závěru jsme hlavně po střídáních nedokázali vystupňovat tlak, ale kluci bojovali až do konce a myslím si, že všichni fanoušci to ocenili."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): „Je jednoduché něco říkat, ale těžší je to realizovat. Upozorňovali jsme hráče, že nás tady čeká takové bohemácké peklo a ono se to potvrdilo. Bohemka prvních deset minut byla vynikající, zatlačila nás, měla dvě gólové šance. Kdyby šla do většího vedení, asi by nám bylo horko. Je pravda, že mezitím měl Fulnek vyloženou šanci, která to mohla taky ovlivnit. Postupem času jsme tlak otupili a i my jsme začali kombinovat. Vyústěním toho bylo vyrovnávací gól, který byl zlomový. Přestože domácí ve druhé půli vyvinuli enormní snahu a odehráli výborné utkání, tak jsme to spíš takovou zkušeností a rutinou bránili. Výkon nebyl dobrý, ale je to pohárové utkání na dva zápasy. Při vědomí náskoku jsme použili víc defenzivních hráčů, než obvykle používáme. Z našeho pohledu to bylo dobře odbráněné a odbojované, ale Bohemka vyhrála zaslouženě a hrála velmi dobře."

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Branky: 18. Puškáč (Mosquera), 54. Jindřišek – 38. Jiří Klíma (Janošek)

Karty: 85. Mosquera (BOH) – 68. Janošek (MBL), 77. Fulnek (MBL), 85. Šeda (MBL)

Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Mosquera, Köstl, Hůlka, M. Dostál – Jindřišek (C), Bederka (76. Krch) – Nečas (76. Ugwu), Vacek (63. Vaníček), Vodháněl – Puškáč (63. Květ).
Náhradníci: Valeš – Schumacher, Ljovin, Krch, Květ, Vaníček, Ugwu.

FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Tatajev, Jakub Klíma, Zelený – Janošek (72. Pudil), Túlio – Ladra (55. Wágner), Budínský (C) (90. Mašek), Fulnek (90. Douděra) – Jiří Klíma (72. Mazuch).
Náhradníci: Stejskal – Mazuch, Mašek, Stránský, Pudil, Douděra, Wágner.

Rozhodčí: Zelinka – Paták, Dresler – Klíma Tomáš

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Bohemians Praha 1905

Štítky Bohemians Praha 1905, FK Mladá Boleslav, fotbal, Bohemians 1905, BK Mladá Boleslav, Evropa, Evropská liga UEFA, Jiří Klíma, fotbalista, Fulnek, Jozef Weber, Jakub Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zázrak se nekonal. Bohemka vyhrála nad Mladou Boleslaví 2:1, to ale k Evropě nestačilo  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.