Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pražská S bodovala proti Severočechům. Sparta porazila Jablonec, Slavia vyhrála v Liberci

Obě pražská S zvládla svoje zápasy v dnešním čtvrtém kole ve skupině o titul FORTUNA:LIGY. Sparta doma porazila Jablonec 3:0. Slavia zvítězila v Liberci 3:1.

AC Sparta Praha - FK Jablonec 3:0 (1:0)

Sparta čtyři dny po triumfu ve finále domácího poháru nad Libercem (2:1) nastoupila bez zraněného Dočkala a jen na lavičce zůstal i další klíčový záložník Kanga nebo gólman Heča. V brance domácích se objevil Nita, pro kterého velmi pravděpodobně šlo o poslední zápas na Letné. V základu nastoupil také talentovaný Karabec.

A právě sedmnáctiletý záložník odstartoval akci před úvodním gólem. Přesnou přihrávkou našel rozběhnutého Hanouska a po jeho přihrávce se krásně patičkou trefil Hložek. Pro sedmnáctiletého útočníka šlo už o sedmou branku v sezoně a třetí v posledních třech kolech.

Jablonec se poté probudil a i když Sparta víc držela míč, tak šance počítali hosté. V 38. minutě se vyznamenal Nita, když si poradil s jedovatou hlavičkou Doležala a pohotově zasáhl i při následném závaru, kdy se míč málem odrazil od Krejčího do branky. Chvíli na to nepříjemně vystřelil z voleje Hübschman, ale Nita se zaskočit nenechal.

Druhý poločase začal jako ten první. Sáček odcentroval a Kozák, který o přestávce nahradil Hložka, se dostal před nedůrazného brankáře Hanuše a připsal si třináctý gól v sezoně. Chvíli na to navíc po individuální akci Hancka přidal čtrnáctý zásah a dotáhl se na nejlepšího střelce ligy Petara Musu ze Slavie.

Kozák měl na dosah i hattrick, ale v 77. minutě ho zblízka vychytal Hanuš. Jablonecký gólman se poté vyznamenal po závaru v 86. minutě, kdy Kangův pohotový oblouček směřoval do prázdné branky, ale Hanuš se dokázal vrátit a na čáře míč vyrazit.

Sparta potvrdila, že proti Jablonci se jí doma daří a už pošesté za sebou Severočechům na Letné nedovolila skórovat. Pražané si díky vítězství zajistili třetí místo, na kterém mají kolo před koncem nadstavby náskok devíti bodů před čtvrtým Libercem. Jablonec je čtyři body před Ostravou a má jistou pátou pozici.

Branky: 3. Hložek (Matěj Hanousek), 48. Kozák (Sáček), 63. Kozák (Hancko). Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka ŽK: 54. Sáček (SPA) – 84. Sýkora (JAB), 90+1. Hämäläinen (JAB). Diváci: 3700

AC Sparta Praha: Nita – Sáček (C), Štetina, Hancko (65. Lischka), Matěj Hanousek (76. M. Frýdek) – L. Krejčí (55. Kanga) – Vindheim, Karabec (76. Tetteh), Trávník, Moberg Karlsson – Hložek (46. Kozák). Náhradníci: Heča – Costa, Lischka, M. Frýdek, Kanga, Kozák, Tetteh.

FK Jablonec: Hanuš – Sýkora, Jeřábek, Štěpánek, Krob – Hübschman (C) (75. T. Pilík) – Matoušek (65. Hämäläinen), Považanec, Kratochvíl, R. Acosta – Doležal (80. Chramosta). Náhradníci: V. Hrubý – T. Pilík, Hämäläinen, Macháček, Velich, Černák, Chramosta.

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:3 (0:2)

Poměrně jednoznačný průběh měl poslední domácí zápas Slovanu proti pražské Slavii. Hostující tým šel v první půli do dvoubrankového vedení, které na začátku druhé půle pojistil, za Liberec v závěru skóroval teprve osmnáctiletý debutant Králíček, který byl na hřišti pár desítek sekund.

Slavia od začátku více držela míč, nebezpečné situace ale nebyly ani na jedné straně. To se změnilo ve 34. minutě, kdy Traoré přetlačil Mikulu a překonal Nguyena. A ve 45. minutě bylo ještě hůře, kdy z velké dálky z přímého kopu napřáhl Jusúf a poslal míč do sítě – 0:2.

Ve druhé půli po chybě domácí obrany přidal třetí branku Musa a bylo prakticky hotovo. Alespoň čestný úspěch přineslo střídání teprve osmnáctiletého mladíčka Králíčka, který dotlači míč do sítě a snížil na konečných 1:3.

Branky: 34. Traoré, 45. Júsuf, 49. Musa. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Vitner. ŽK: 38. Pešek - 74. Musa. Diváci: 2488

FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Karafiát, Mikula – Mara, Michal – Malinský (60. Černický), Beran, Ma. Zeman – Pešek (46. Mashike)

SK Slavia Praha: Kovář – Holeš (60. Masopust), Frydrych, Zima – Coufal, Traoré, Hellebrand (60. Stanciu), Oscar, Kosek (60. Provod) – Júsuf Hilál (60. Tecl), Musa

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky fotbal, výsledky, Sparta, Slavia, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FK Baumit Jablonec, 1. česká fotbalová liga, Matěj Hanousek, Letná, banánovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská S bodovala proti Severočechům. Sparta porazila Jablonec, Slavia vyhrála v Liberci  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.