Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Klokani si cestu k Evropské lize zkomplikovali. V Mladé Boleslavi prohráli o tři góly

První finálové utkání skupiny o Evropskou ligu odehrál v sobotu tým Bohemians Praha 1905. Klokany čekal venkovní zápas proti Mladé Boleslavi, která se radovala z vysoké výhry 3:0. Bohemka si tak finálovou sérii značně zkomplikovala a pokud chce pomýšlet na Evropu, tak bude muset v odvetě pořádně zabrat.

O první nebezpečnou akci se postarali fotbalisté Mladé Boleslavi. Ve třetí minutě Klíma přihrál pod sebe na Ladru, který vystřelil z první. Jeho pokus ale putoval nad branku. Klokani se dostali k zakončení o tři minuty později. Zpoza šestnáctky se ke střele odhodlal Hronek. Nezamířil ale přesně a zakončil pouze nad břevno.

Fanouškům Mladé Boleslavi zatrnulo ve 25. minutě. Roh hostů totiž nedokázal zpacifikovat gólman Šeda a míč se odrazil až k Jindřiškovi, který zkusil vystřelit přes hlouček hráčů. Obránci Boleslavi střelu ovšem zablokovali a uchránili tak svoji branku.

Nedáš dostaneš

Běžela 42. minuta, když mladoboleslavský stoper Tatajev zabránil gólovce Bohemky. Nejprve vystřelil Vodháněl, jehož střela se odrazila k Hronkovi. Ten z několika metrů vypálil dělovku směrem na branku Šedy, do projektilu se ale obětavě položil již zmiňovaný Tatajev. O minutu později se mohli radovat z gólu naopak domácí. Fulnek si potáhl míč téměř přes celé hřiště a krásným centrem našel Budínského. Ten zamířil přesně pod břevno a nedal gólmanovi Bohemians šanci.

Mladá Boleslav pokračovala ve velmi dobrém výkonu a hned z kraje druhého poločasu přidala další gól. V 51. minutě se prezentoval velkou chybou Ljovin, který šel v souboji nesmyslně na zem a dal tak prostor k vyniknutí Budínskému. Ten si připsal svůj druhý gól v utkání a překonal tak brankáře Valeše.

Boleslav se rozstřílela

V 58. minutě nejprve napálil tyčku Valeše mladoboleslavský Fulnek. O malou chvíli později už domácí dokázali přidat třetí gól. Zelený se ve vápně dobře zorientoval a poslal míč Fulnekovi, který i s pomocí teče prostřelil bezmocného Valeše.

V 62. minutě provedli hosté trojnásobné střídání, do hry šlo trio Nečas, Dostál a Ugwu, které mělo zkusit s utkáním něco udělat. Bohemka si sice v následujících minutách dokázala více udržet míč, ale kloudná akce se z toho nevyklubala. Naopak mohli opět skórovat domácí fotbalisté. Střídající Wágner ale nedokázal prostřelit Valeše, který si po delší době sáhl na míč.

Klokani se tlačili dopředu a otevřeli svoji obranu, domácí tým se díky tomu dostával do protiútoků. Bohemce se naštěstí nadějné šance podařilo zablokovat nebo zlikvidovat. První finálový duel konečné fáze Fortuna ligy skončil výsledkem 3:0 pro Mladou Boleslav a Bohemka tak musí v odvetě hrát mnohem odvážněji.

Hlasy po utkání:

Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): „Je to poločas. Rozehrané je to slušně, to je potřeba říct, ale tím, že jsem sám na Bohemce působil a znám tam to prostředí, tak jakákoli lajdáckost nebo vůbec myšlenka, že je hotovo, by nás mohla mrzet. Proto se důkladně připravíme na odvetu. Tenhle zápas byl pro nás příjemný. Aspoň na závěr jsme trošku udělali našim fanouškům radost, byl to poslední (domácí) zápas, zatleskali si a viděli pěkný fotbal. Nás čeká za tři dny tvrdá práce, o tom jsem přesvědčený."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): „Utkání rozhodl asi první poločas. Ač jsme byli horší, dostali jsme se do tří jasných brankových příležitostí a ani jednu jsme neproměnili. Naopak v závěru z první vážnější příležitosti se domácí - musím říct, že po krásné akci - dostali do vedení 1:0. Tam se asi rozhodovalo."

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)

Branky: 43. Budínský (Fulnek), 50. Budínský, 58. Fulnek (Zelený)

Karty: 76. Jiří Klíma (MBL), 87. Douděra (MBL)

FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Zelený – Janošek (84. Mazuch), Túlio – Ladra (68. Wágner), Budínský (C) (84. Mašek), Fulnek – Jiří Klíma (78. Douděra).
Náhradníci: Stejskal – Mazuch, Mašek, Wágner, Stránský, Douděra, Pudil.

Bohemians Praha 1905: Valeš – Krch, Hůlka, Köstl – Květ (77. Vacek), Ljovin (62. M. Dostál), Jindřišek (C), Schumacher – Hronek (46. Mosquera), Pulkrab (62. Ugwu), Vodháněl (62. Nečas).
Náhradníci: P. Le Giang – M. Dostál, Nečas, Mosquera, Vacek, Bederka, Ugwu.

Rozhodčí: Ondřej Lerch – Jakub Šimáček, Lucie Ratajová

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Bohemians Praha 1905

Štítky Bohemians 1905, FK Mladá Boleslav, fotbal, BK Mladá Boleslav, Evropská liga UEFA, Evropa, Fulnek, Jiří Klíma, 1. česká fotbalová liga, Jozef Weber, Jakub Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klokani si cestu k Evropské lize zkomplikovali. V Mladé Boleslavi prohráli o tři góly  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.