Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nevím, jestli se s velkým fotbalem na Žižkově počítá, říká majitel Viktorky Martin Louda

Jsme tu doma a chceme tu hrát, říká majitel FK Viktoria Žižkov Martin Louda. Viktorce teď hrozí ztráta profesionální licence. Klub, který hraje druhou nejvyšší soutěž, musí předložit Fotbalové asociaci ČR plány na úpravy nevyhovujícího stadionu. Ten je stále ve vlastnictví Prahy 3. Zásadním termínem je 8. červen 2020.

Městská část s klubem podle majitele nespolupracuje

Do 8. června 2020 musí licenční manažer svazu obdržet stanovisko Prahy 3, coby majitele stadionu, zda je schopna garantovat dodržení harmonogramu nutných investic tak, aby stadion na Seifertově ulici obdržel licenci pro následující sezóny. Majitel Viktorky Martin Louda vyjádřil zklamání z přístupu radnice, která s klubem podle jeho slov prakticky nespolupracuje a nekomunikuje.

„S předsedou představenstva panem Richterem jsme měli možnost odprezentovat své postoje a záměry na dvou schůzkách poradní skupiny pro stadionu. Bohužel, dodnes z nich nemáme k dispozici žádné stanovisko, ani výstup," posteskl si Martin Louda v rozhovoru pro klubový web.

Konec piva a klobásy v 10:15? Viktorce Žižkov hrozí ztráta licence, když neopraví stadion

Netahal jsem fotbal na Žižkově z bahna, abychom se teď museli stěhovat pryč, jsme tu doma a chceme tu hrát, uvedl majitel FK Viktoria Žižkov Martin Louda, které hrozí ztráta profesionální licence. Klub, který hraje druhou nejvyšší soutěž, musí do...

Za pět minut dvanáct

Důležité věci se řeší za pět minut dvanáct, což podle Loudy svědčí o tom, jak majitel stadionu k celému problému v minulosti přistupoval. „Že stadion nesplňuje požadavky ke splnění licence není žádná novinka nebo překvapení. Naopak, všichni, včetně MČ P3, to vědí už několik let,“ uvedl Louda.

Mezi investicemi je i přestavba montované tribuny, stavba nouzového východu, nebo nákup kontejnerů na provoz občerstvení. „Všechny tyto věci se musely realizovat jen proto, že Městská část prodala pozemky, na které původně vyhovující tribuna přesahovala a stály na nich jak původní nouzový východ, tak i budova restaurace a občerstvení. To je pouze záplatování vlastních předchozích chyb, ne potřebné investice,“ vysvětluje Louda.

Louda se cítí zklamaný přístupem radnice. „Podívejte, jsme v situaci, kdy bychom měli co nejvíce spolupracovat a snažit se společně ten problém vyřešit. A radnice např. iniciuje jednání s licenčním managerem a zástupce klubu na něj ani nepozve. Popravdě, už nevím, co dělat víc. Opakovaně jsme vyzývali radnici k jednání, opakovaně předkládáme návrhy. Bez odezvy,“ říká Louda.

Sobotní utkání na stadionu, v parku nebo na terase

Majitel klubu Martin Louda tak podle svých slov neví, jestli se s velkým fotbalem na Žižkově dál počítá. „Podívejte, Viktorka má s MČ P3 uzavřenou platnou nájemní smlouvu na pronájem stadionu do 30. června 2021, tj. do konce příští sezóny. Podle ní je pronajímatel povinen udržovat předmět nájmu, tedy fotbalový stadion, ve stavu způsobilém pro ujednaný účel nájmu, tudíž k soutěžním utkáním F:NL. Je, bohužel, naprosto zjevné, že MČ P3, jakožto vlastník fotbalového stadionu a pronajímatel, podle uvedené nájemní smlouvy fotbalový stadion v odpovídajícím stavu neudržuje. Všichni si musíme uvědomit, že teď nejde jen o stadion, ale o budoucnost profesionálního fotbalu na Žižkově,“ dodal Martin Louda.

Viktorka Žižkov hraje doma už v sobotu proti Chrudimi. „Umožníme vstup na stadion všem věrným permanentkářům a zápas chceme zprostředkovat i dalším našim fanouškům. V parku pod stadionem na Náměstí Radost pro ně nachystáme projekci, kde budou moci společně utkání sledovat. A otevřeme jim i terasu na střeše Domu Radost, odkud budou mít krásný výhled na hrací plochu,“ vyjmenoval Louda možnosti sledování sobotního utkání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto fkvz.cz

Štítky fotbal, rozhovor, FK Viktoria Žižkov, Praha 3, FC Viktoria Plzeň, Praha, Fotbalová asociace České republiky, radnice, licence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevím, jestli se s velkým fotbalem na Žižkově počítá, říká majitel Viktorky Martin Louda  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.