Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: Muž vyrazil na fotbal do Dortmundu se synem. Napadli ho tam kvůli šále

Kriminalisté hledají poškozeného muže, který i se svým synem přijel 10. prosince na fotbalový zápas SK Slavia Praha do německého Dortmundu. Muž byl v sektoru hostujících fanoušků napaden kvůli šále. Útočníkovi hrozí až deset let ve vězení.

Napadený muž měl na krku pověšenou šálu, která byla v půleném provedení. Jedna půlka byla v barvách pražské Slavie, druhá v barvách ostravského Baníku. Šála se dala koupit na posledním finále MOL CUP mezi těmito týmy. Právě tato šála se stala trnem v oku ostatním fanouškům Slavie, kteří se rozhodli, že o ni muže připraví.

Skupinka neznámých osob, také fanoušků SK Slavia Praha, obstoupila poškozeného a jeden z fanoušků jej napadl a pokusil se mu šálu ukrást. Při incidentu došlo i k velmi hrubému násilí. Útočník držel muže v kravatě kolem krku a několikrát ho surově udeřil pěstí do hlavy. Situaci navíc musel přihlížet syn poškozeného, který s tatínkem na zápas pražské Slavie do Dortmundu vyrazil.

Kriminalisté teď pátrají po fanouškovi, který se stal obětí zmíněného útoku, protože je pro ně velmi důležitou osobou v celém trestním řízení, které právě probíhá.

Muž podle policie pravděpodobně pochází z Moravskoslezského kraje. Je vyšší a robustnější postavy, měl vousy a byl oblečen do černé bundy. Na hlavě měl černou čepici a na krku půlenou šálu. Půlenou šálu měl na krku i syn, který byl s mužem na utkání. Ten byl navíc oblečen do dresu SK Slavia Praha s číslem 8.

Kriminalisté pátrají také po útočníkovi, který má na záběrech delší zelenou bundu, takzvanou parku s kapucí, na které je kožich. „Tomuto muži hrozí v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi za trestný čin loupež," uvedla mluvčí policie Hana Křížová.

Pokud útočníka nebo poškozeného poznáváte nebo jste byli osobně přítomni uvedenému incidentu, obraťte na linku 158.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky pátrání, napadení, fotbal, Dortmund, Slavia, Praha, šála, Borussia Dortmund, SK Slavia Praha, FC Baník Ostrava, MOL Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž vyrazil na fotbal do Dortmundu se synem. Napadli ho tam kvůli šále  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.