Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalová Sparta porazila Bohemians a vrátila se do čela tabulky

Fotbalisté Sparty porazili ve 14. kole první ligy v pražském derby Bohemians 1905 2:0. Obhájce titulu se vrátil do čela neúplné tabulky o dva body před městského rivala Slavii, kterou v neděli čeká domácí šlágr s Plzní. O výhře Letenských rozhodli po změně stran z penalty Veljko Birmančevič a střídající Lukáš Sadílek.

Sparta částečně odčinila prohru 1:3 z minulého kola v Mladé Boleslavi, kde utrpěla první porážku v ligové sezoně. Letenští zvítězili i v sedmém domácím utkání v tomto ročníku nejvyšší soutěže a na svém stadionu jsou s 21 z celkových 35 získaných bodů nejlepším týmem. Sparťané porazili Bohemians podruhé v týdnu, ve středu vyhráli 2:1 v Ďolíčku v osmifinále domácího poháru. „Klokani" zvítězili v jediném z posledních pěti kol a zůstali osmí.

Do sestavy domácích se vrátil uzdravený stoper Vitík a na lavičce začal nejlepší ligový střelec Haraslín, který téměř měsíc nehrál kvůli zranění. Kapitán Krejčí chyběl Spartě v pátém soutěžním utkání po sobě. Naopak tým Bohemians postrádal brankáře Jedličku, jehož nahradil Reichl, nebo útočníka Matouška.

Mužstva proti sobě nastoupila po třech dnech od středečního pohárového duelu v Ďolíčku. Spartu v 17. soutěžním utkání po sobě podpořila v domácích sektorech prakticky vyprodaná Letná. V první půli však 17.411. diváků mnoho nebezpečných akcí nevidělo.

Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a domácí do větších příležitostí nepustili. Ve 20. minutě Kairinen nahrál Kuchtovi a jeho střelu z vápna srazil stoper Hůlka na roh. O chvíli později si na Kairinenův centr z rohového kopu naskočil Sörensen, jeho hlavička však Reichla neohrozila. Vršovičtí brankáře Vindahla v úvodním dějství neprověřili.

Po téměř hodině hry Kairinenova střelu z dálky skončila v Reichlových rukavicích. V 66. minutě Hybš ve vzdušném souboji ve vápně strčil zezadu do Kuchty a rozhodčí Radina po chvíli váhání nařídil k nelibosti Bohemians penaltu. Zodpovědnost vzal na sebe místo tradičního exekutora Krejčího Birmančevič. Srbský křídelník nezaváhal a vstřelil čtvrtý gól v ligové sezoně.

„Klokani" poté začali hrozit, v 81. minutě ale Letenští přidali pojistku. Birmančevič posunul do vápna míč na Sadílka a ten překonal vyběhnutého Reichla. Český reprezentant zaznamenal v ročníku nejvyšší soutěže první gól. Sparta má s 37 brankami nejlepší ofenzivu ligy.

Brzy nato domácí málem udeřili po protiútoku, jenže Haraslín krátce po příchodu na trávník v pádu na Reichla nevyzrál. Sparta prohrála jediný z posledních 33 vzájemných ligových zápasů. Bohemians utrpěli v nejvyšší soutěži druhou porážku po sobě a venku počtvrté z minulých pěti utkání nebodovali.

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)

Branky: 68. Birmančevič z pen., 81. Sadílek. Rozhodčí: Radina - Nádvorník, Machač - Adámková (video). ŽK: Birmančevič, Wiesner, Sörensen - Prekop, Shejbal, Köstl. Diváci: 17.411.

Sparta: Vindahl - Vitík, Panák, Sörensen - Wiesner, Kairinen, Laci (73. Sadílek), Zelený (60. Pešek) - Karabec (60. Ševčík), Birmančevič (82. Haraslín) - Kuchta (72. Olatunji). Trenér: Priske.

Bohemians: Reichl - Hybš, Vondra (36. Křapka), Hůlka - Köstl, Hrubý, Smrž (90.+3 Jindřišek), Dostál (75. Shejbal) - Beran (75. Puškáč), Hála - Prekop (90.+3 Mužík). Trenér: Veselý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Sport, fotbal, první liga, 14. kolo, Sparta, Bohemians, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Sparta porazila Bohemians a vrátila se do čela tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.