Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Rozhodčí derby nezvládli, uvedla Slavia. Průběhu vyhroceného zápasu lituje, odsoudila i chování fanoušků

Podle fotbalové Slavie rozhodčí nedělní derby proti Spartě nezvládli a přispěli tím k vyhrocené atmosféře zápasu, který nedohráli po vzájemné potyčce v závěru kapitáni obou týmů Jan Bořil a Ladislav Krejčí. Vršovický klub v prohlášení na svém webu uvedl, že lituje toho, co se v Edenu odehrávalo, a chce to napravit.

Rozhodčí měli víc trestat, tvrdí Slavia

„Jsme přesvědčeni, že hráči obou týmů nezvládli své emoce a členové realizačních týmů neměli v žádném případě vstoupit na hrací plochu. Primárně hledáme vinu u sebe, ale nesouhlasíme s vyjádřením komise rozhodčích FAČR. Rozhodčí derby nezvládli. Nedostatečné potrestání hrubých zákroků na obou stranách v prvních minutách přispělo k eskalaci celého utkání, jak na hřišti, tak ve svém důsledku i v hledišti," tvrdí Slavia.

Komise rozhodčích ve svém hodnocení konstatovala, že hlavní sudí Ladislav Szikszay a jeho kolegové ve vypjatém šlágru devátého kola první ligy obstáli a většinu herních situací posoudili správně. Szikszayovi vytkla pouze to, že nevyloučil sparťana Angela Preciada za faul na Lukáše Provoda a udělil mu jen žlutou kartu.

Slavia uvedla, že derby mělo být oslavou fotbalu, ale bohužel se stal pravý opak. „Fotbal v nedělní podobě neodpovídá filozofii, se kterou chceme klub rozvíjet. Uvědomujeme si celospolečenský dosah zápasu, svůj díl odpovědnosti za jeho průběh a budeme hledat řešení, jak fanoušky hlavně bavit a šířit pozitivní emoce," vyjádřila se k zápasu, který skončil 1:1.

Červenou kartu dostali kromě Bořila a Krejčího i asistent trenéra Slavie Pavel Řehák a vedoucí týmu Sparty Miroslav Baranek, kteří během hromadné strkanice hráčů vběhli na hřiště. Událostmi v derby se bude dnes zabývat disciplinární komise.

Na derby dohlížely stovky policistů. Největšími problémy byly římské svíce a rozbité záchody

Na derby dohlížely stovky policistů z pořádkové, dopravní i cizinecké policie, členové antikonfliktního týmu, kriminalisté, speciální a krajské pořádkové jednotky, ale také policisté se psy a na koních a několik desítek městských strážníků....

„Jednalo o jednorázové selhání"

Slavia také odsoudila choreografii svých fanoušků, která vulgárně urážela Spartu. „Klub o podobě této choreografie nebyl dopředu informován a celou prezentaci v rámci zápasu budeme řešit s Tribunou Sever," uvedla. Okolnosti provázející derby označila za společnou porážku všech slávistů. „Chceme udělat maximum pro to, abychom přesvědčili nejen fotbalovou veřejnost, že se jednalo o jednorázové selhání," dodala.

Chování části svých příznivců kritizovala také Sparta. Fanoušci mistrovského týmu v druhém poločase házeli do sektoru domácích dělobuchy. „Takové chování jednotlivců v našem sektoru je neakceptovatelné. Kotel dostal zpětnou vazbu od našich zkušených hráčů ihned po skončení utkání. S fanoušky se o tom za klub budeme samozřejmě bavit. V tomto případě jednoznačně očekáváme trest od disciplinární komise," řekl serveru iDNES.cz ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky Sport, fotbal, první, Slavia, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhodčí derby nezvládli, uvedla Slavia. Průběhu vyhroceného zápasu lituje, odsoudila i chování fanoušků  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.