Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Bývalý fotbalista Roman Polom učí sparťany, jak zacházet s penězi

Fotbalisté a fotbalistky pražské Sparty se v rámci kurzu finanční gramotnosti učí, jak se nedostat do finančních problémů, které se po kariéře dotkly hned několika známých sportovců. Ve finanční gramotnosti fotbalisty Sparty vzdělává Roman Polom, odchovanec klubu, jehož slibně rozjetou kariéru zbrzdilo zranění, a tak vystudoval vysokoškolský obor věnující se financím, získal všechny licence potřebné ke zprostředkování investic, úvěrů a pojištění a prošel několika kurzy včetně kurzu lektora finanční gramotnosti.

Sparta nastartovala kurzy na téma finanční gramotnosti

Fotbalová Sparta se rozhodla nastartovat vzdělávací program na téma finanční gramotnosti. Ten v této sezoně nově absolvují hráči a hráčky klubu. Finanční problémy se totiž nevyhíbají ani vrcholovým sportovcům, kteří sice mohou vydělávat vysoké částky, často je to ale jen po omezenou dobu.

Své o tom ví Roman Polom, odchovanec a bývalý fotbalista pražské Sparty, jehož slibně rozjetou kariéru zbrzdilo zranění, kvůli kterým ji nakonec musel v osmadvaceti letech úplně ukončit. Rozhodl se finanční obor vystudovat na vysoké škole, získat licence potřebné ke zprostředkování investic, úvěrů a pojištění a kromě toho si projít několika kurzy včetně kurzu lektora finanční gramotnosti.

Jiří Smrž vytáhl Táborsko na výsluní, pak skončil kvůli sporům s městem. Dnes je v radě Viktorie Žižkov

Přes čtvrt století se podnikatel Jiří Smrž věnoval rozkvětu fotbalu na jihu Čech, kde se staral o to, aby se dobře dařilo Sezimově Ústí a později Táborsku. Z 1A třídy klub dovedl až do druhé ligy. Mezi roky 2010 a 2017 se rozpočet Táborska...

„Nejdůležitější je pochopit fakt, že ta kariéra je strašně krátká“

Roman Polom a Josef Luks se specializují na správu majetku pro profesionální sportovce. Vzali si za cíl starat se o sportovce tak, aby po konci profesionální kariéry měli dostatek prostředků na další etapu života.

„Nejdůležitější je pochopit fakt, že ta kariéra je strašně krátká. Tím, že kluci podepíšou první profesionální kontrakt, neznamená to, že si fotbalem budou vydělávat po celý život. Spíše je to sprint na krátkou vzdálenost. Od počátku musí udělat maximum pro to, aby měli i plán B. Když pak s fotbalem skončí, mají možnost se svobodně rozhodnout, co bude dál,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web pražské Sparty Roman Polom.

Cílem kurzů je, aby si jeho absolventi uvědomili, že jejich fotbalová kariéra může kdykoliv skončit. „Každý si myslí, že vydělá spoustu peněz a bude hrát velký fotbal. Ty sny jsou fajn, jsou důležité a hráči by si měli za nimi jít, ale také si musí uvědomit, že kariéra může skončit třeba zítra a je velmi důležité myslet na to, že by se o své peníze a život po fotbale měli zajímat co nejdříve,“ vysvětlil.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, finance, finanční gramotnost, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý fotbalista Roman Polom učí sparťany, jak zacházet s penězi  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.