Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na utkání Sparty se Záhřebem dohlédnou v ulicích Prahy stovky policistů

Kvůli zítřejšímu fotbalovému zápasu Evropské ligy mezi AC Sparta Praha a Dinamem Záhřeb vyšle pražská policie do ulici stovky svých zaměstnanců. Chorvatští fanoušci sice kvůli předchozímu konfliktu v Aténách, kdy jeden člověk zemřel, nemohou přímo stadion, do jeho okolí a do města ale mohou.

Odvetný zápas začíná ve sedm večer, Sparta minulý týden prohrála 3:1. Stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu a speciální pořádkové jednotky se budou hlídkovat jak na Letné v okolí stadionu, tak v dalších částech hlavního města.

„Bezpečnostní opatření je koncipováno i s ohledem na události, které se staly před několika týdny před zápasem AEK Atény a Dinamem Záhřeb, kdy byl jeden muž ubodán a několik lidí zraněno,“ sdělil na webu policejní mluvčí Jan Daněk.

Fanoušci Záhřebu proto z rozhodnutí UEFA nesmí na stadion, budou se tedy zřejmě pohybovat v jeho blízkosti.

„V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem bude policistům pomáhat i několik desítek strážníků Městské policie hlavního města Prahy. Při přípravě bezpečnostních opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne,“ dodal Rybanský.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky AC Sparta Praha, Dinamo Záhřeb, policie, zápas, fanoušci, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na utkání Sparty se Záhřebem dohlédnou v ulicích Prahy stovky policistů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.