Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Klokani klokanům. Bohemka bude finančními dary pomáhat požáry zničené Austrálii

Na tiskové konferenci fotbalového klubu Bohemians Praha 1905 před zahájením ligového jara se řešily novinky, se kterými klub bude vstupovat do další části sezóny. Mezi ně patří rekonstrukce Ďolíčku, noví hráči, ale i projekt Klokani klokanům.

Rekonstrukce i nečekané dědictví

Tiskovou konferenci zahájil ředitel klubu Darek Jakubowicz povídáním o novinkách, které se týkají stadionu, ale i dědictví. „Hodně se tu rekonstruovalo. Opřeli jsme se do zázemí pro VIP hosty, rozhodčí a hlavně pro kabinu hostů. Další věc, kterou bych rád zmínil, je dědické řízení. Pan Houdek, který zemřel před rokem, odkázal vše Bohemce. Byl to velice silný příběh, když jsem se to dozvěděl, tak mě to dojalo a jsem rád, že takové fanoušky ve svých řadách máme," pověděl ředitel.

Fanoušek myslel v závěti na svůj milovaný klub. Bohemce odkázal celoživotní úspory i majetek

Neuvěřitelnou oddanost svému milovanému klubu předvedl na sklonku života jednasedmdesátiletý Jan Houdek, který v loňském roce podlehl těžké nemoci. Před smrtí však sepsal závěť, ve které celý svůj majetek, ať už ve formě nemovitosti nebo...

Noví hráči

Novými tvářemi Bohemky jsou Matěj Pukrab, který přišel na půlroční hostování ze Sparty, Michal Šmíd, který se vrátil z hostování v brněnské Zbrojovce a Jhon Edison Mosquera, který se zapojil do tréninku. K pohybu hráčů v kádru se vyjádřil sportovní ředitel klubu Miroslav Držmíšek. „Trpěli jsme absencí spousty hráčů, kteří byli dlouhodobě zraněni. Naše strategie vycházela ze zdravotního stavu našich hráčů. Na neschopence zůstal pouze Pokorný, zbytek se vrátil do tréninku. Chtěli jsme posílit na pozici hrotového útočníka, takže jsem hrozně rád, že Matěj Pulkrab tady dneska je. Tady jsme přesně posilovat chtěli," pověděl.

Klokani klokanům

Klub Bohemians na tiskové konferenci představil formu, kterou bude pomáhat požáry zničené Austrálii. „Protože náš klub má k Austrálii obrovskou historickou vazbu, rozhodli jsme se nejen proto společně s DFB a fanoušky Bohemians pomoci. Nyní vám představujeme několik forem, jak se k pomoci můžete připojit společně s námi,“ uvedl tiskový mluvčí klubu Petr Koukal.

Fanoušci Austrálii pomohou například zakoupením magazínu, vhozením kelímku do Bednyho bedny, ale i samotnou návštěvou Vršovického derby. „Až budete poslouchat hlášení o návštěvnosti, vynásobte ho dvěma. Právě takovou částku přidáme k celkové sbírce. Dvě koruny z každého návštěvníka dnešního Vršovického derby, včetně čestných hostů, VIP a fanoušků soupeře," dodal mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky fotbal, tisková konference, Bohemians Praha 1905, Bohemians 1905, Austrálie, Ďolíček, AC Sparta Praha, požár, FC Zbrojovka Brno, Michal Šmíd, Matěj Pulkrab, Miroslav Držmíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klokani klokanům. Bohemka bude finančními dary pomáhat požáry zničené Austrálii  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.