Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Olympijský festival v Praze začíná. Jako první dorazily Eva Samková a Andrea Hlaváčková

V pátek 23. července se v devět hodin ráno otevřely brány pražského Olympijského festivalu. Jako první návštěvnice do areálu Olymp Centra sportu vstoupila olympijská vítězka Eva Samková. Spolu s ní se slavnostního otevření bran zúčastnila i úspěšná teniska Andrea Hlaváčková.

Slavností zahájení za účasti známých sportovců

Samková spolu s ostatními sledovala zahájení olympijských her a kromě toho se zhostila také role moderátorky Festivalových vteřin. Tento pořad bude možné sledovat po Brankách, bodech, vteřinách na obrazovkách České televize.

Slavnostní zahájení Olympijského festivali v Praze začalo ve 12 hodin, a to za účasti cyklisty Romana Kreuzigera a kladivářky Kateřiny Šafránkové. Oba návštěvníkům představí olympijskou nástupovou kolekci spolu s návrhářkou Zuzanou Osako. Všichni společně pak sledovali zahajovací ceremoniál olympijských her v Tokiu, který začal ve 13 hodin. V areálu festivalu jej bylo možné zhlédnout na velkoplošné obrazovce na hlavním pódiu.

Organizátoři doporučují rezervovat vstupenky

Vzhledem k vládním opatřením je kapacita areálu omezená. Organizátoři tak doporučují provést rezervaci a zakoupit vstupenku na konkrétní den předem na stránkách Olympijského festivalu. V případě, že bude volná kapacita areálu, bude možné zakoupit vstupneku i na místě. O volné kapacitě se návštěvníci dozví na hlavní strance webu.

Pražský Olympijský festival nabídne 47 sportů k vyzkoušení i přímý přenos začátku her v Tokiu

V pražské Stromovce se bude při příležitosti her v Tokiu konat Olympijský festival. Své brány otevře 23. července v devět hodin dopoledne. Sportovní nadšenci si budou moci vyzkoušet 47 sportů, například tenis, florbal, lukostřelbu nebo atletiku....

Při vstupu do areálu se musejí lidé prokázat bezinfekčností, a to buď platným QR kódem v aplikaci Tečka, certifikátem o provedené vakcinaci (vstup bude možný nejdříve 15. den po dokončením očkování). Dále cerifikátem o prodělané nemoci, negativním PCR testem ne starším než sedm dní, negativním antigenním testem, který ale nesmí být starší než 72 hodin.

Návštěvníkům bude na místě k dispozici rovněž testovací centrum Anygence, a to před vstupem do areálu. Děti do šesti let prokazovat bezinfekčnost nemusejí, pro děti od sedmi do dvanácti let nabízejí organizátoři v testovacím centru neinvazivní antigenní test ze slin.

Čestné prohlášení o provedeném testu určeném pro sebetestování nebudou organizátoři akceptovat.

Ohodnoť článek

Foto Olympijský festival

Štítky sport, olympiáda, Olympijský festival, Praha, olympijské hry, festival, Eva Adamczyková, Andrea Sestini Hlaváčková, Česká televize, Roman Kreuziger, Kateřina Šafránková, Tokio, Branka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijský festival v Praze začíná. Jako první dorazily Eva Samková a Andrea Hlaváčková  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.