Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Karlínem projela legendární formule 1 s Davidem Coulthardem

V sobotu mohli diváci v srdci pražské metropole vidět tým Red Bull Racing na akci Red Bull Showrun. Exhibice vozů proběhla na Rohanském nábřeží a představila mimo jiné ikonický monopost Formule 1, ale také další motorsportové vozy. Řidičem formule nebyl nikdo jiný než dnes již legendární skotský pilot David Coulthard. „Postaráme se o skvělý zážitek. Navíc v krásných kulisách Prahy,“ těšil se před akcí pilot.

David Coulthard, držitel Řádu britského impéria, se nechal slyšet, že v Praze se mu líbí architektura a že na něj město vyzařuje kouzelnou atmosféru. Prahu již navštívil, ale nepamatoval si přesný datum, kdy ji navštívil poprvé. „Přesné datum nevím, ale myslím, že šlo o polovinu devadesátých let. Vím, že jsem si vychutnával čas pozorováním lidí v centru na jednom z náměstí. Moc příjemná vzpomínka," sdělil Coulthard novinářům na Red Bull Showrun 2024. Zároveň dodal, že nejvíc se těšil na sledování obličejů lidí, kteří vůz formule 1 uvidí poprvé. Na přehlídce předvedl vůz RB7.

„RB7 je vůz s výkonem 750 koní a osmiválcovým motorem o objemu 2 400 cm3, který zvládne až 18 000 otáček za minutu, váží přibližně 650 kilogramů a umí vystřelit z nuly na 100 km/h za méně než tři vteřiny,“ popisuje vůz Chris Gregory z týmu Red Bull Racing.

Mimo ikonický RB7 diváci mohli vidět také kaskadérské kousky, které předvedl jezdec Arūnas „Aras“ Gibieža z Litvy na své speciální motorce KTM 990 DUKE „THE SNIPER“.

Dalším bodem programu bylo driftovací duo Driftbrothers z Německa. Driftbrothers, několikanásobní šampioni v mezinárodních driftovacích soutěžích, se předvedli ve svých vozech BMW M4 G82, z nichž se každý pyšní výkonem přes 1 000 koní. „Budeme replikovat soutěž Drift Masters s několika jednotlivými jízdami, které odpovídají kvalifikačním jízdám, a přidáme také manévry, které trénujeme speciálně pro pražskou zastávku,“ lákalo na akci duo Driftbrothers.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky formule, showrun, auto, moto, Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlínem projela legendární formule 1 s Davidem Coulthardem  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.