Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Zasnoubení kanoisté, střílející lékař z Motola, plavecká rekordmanka. Podívejte se, kdo bude na olympiádě v Paříži reprezentovat Prahu

Hlavní město má na olympijských hrách v Paříži slušné zastoupení, reprezentovat ho budou sportovci nejrůznějších discplín. Kromě známých tváří jako je kanoista Josef Dostál či plavkyně Barbora Seemanová, se představí například i jachtařky, moderní pětibojaři nebo střelec, který pracuje jako lékař v Motole.

Rychlostní kanoista Josef Dostál už se účastnil tří olympijských her, na kterých získal čtyři medaile, tři bronzové a jednu stříbrnou. Ve stejné disciplíně bude v Paříži závodit i jeho snoubenka Anežka Paloudová, pro kterou to bude první olympiáda. 

Svěřenec Jana Železného, oštěpař Jakub Vadlejch se stal letos mistrem Evropy a v Paříži bude obhajovat stříbro z Tokia. Sportovat začal v Kovošrotu Praha, atletiku doplňoval i florbalem.

Další kanoistou z Prahy je Daniel Havel, který na čtyřkajaku vybojoval v Riu bronz. Cenné kovy se tentokrát bude snažit získat na dvojkajaku s Jakubem Špicarem. 

Klára Davidson Spilková je první českou golfistkou, která se kdy účastnila olympijských her, byla v Riu i Tokiu. Hraje nejvyšší evropskou soutěž, kde se objevila jako nejmladší v historii.

Kraulařská specialistka Barbora Seemanová má dvě zlaté medaile z olympijských her mládeže, na těch pro dospělé zatím na stupně vítězů čeká. Na letošním mistrovství Evropy vyhrála ve dvou disciplínách, kde také na stovce kraulem stanovila nový český rekord.

V týmu bude mít Kristýnu Horskou, která se specializuje na krátkou polohovku a prsařské disciplíny. Plavala už i v Tokiu, kam se kvalifikovala národním rekordem.

David Schweiner s Ondřejem Perušičem se minulý rok stali mistry svět v plážovém volejbalu a do Paříže si jedou spravit chuť po Tokiu. Tam totiž turnaj kvůli Perušičově pozitivním testu na covid nedohráli.

Sportovní střelec Martin Podhráský už atmosféru olympijských her vyzkoušel v Pekingu a v Londýně. Mezitím dokončil studia a začal pracovat jako lékař na III. chirurgické klinice FN Motol.

S kordem se do boje vydá reprezentant v šermu Jiří Beran, který v roce 2007 vyhrál v Buenos Aires jako první Čech po 24 letech Světový pohár.

Na olympiádě se předtaví hned tři jachtařky z Prahy, Kateřina Švíková, Sára Tkadlecová a Zofia Burska. Dva zástupce bude mít moderní pětiboj, Martin Vlach a Lucii Hlaváčkovou. Pražskou atletiku budou reprezentovat Nikoleta Jíchová na 400 metrů překážek, Matěj Krsek na čtyrstovce, Ondřej Macík na dvoustovce, Eliška Martínková v chůzi, Moira Stewartová na maratonu a Tomáš Staněk ve vrhu koulí.

Veslovat ve francouzských vodách budou Anna Šantrůčková a Jiří Šimánek, několikanásobný mistr republiky ve veslování, který v Tokiu skončil spolu s Miroslavem Vraštilem na dvojskifu lehkých vah na čtvrtém místě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Drbny

Štítky olympijské hry, sportovci, Praha, reprezentace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zasnoubení kanoisté, střílející lékař z Motola, plavecká rekordmanka. Podívejte se, kdo bude na olympiádě v Paříži reprezentovat Prahu  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.