Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

FOTOGALERIE: Prapor od prezidenta, déšť a plný Eden. Podívejte se, jak vypadala první hromadná skladba všesokolského sletu

Ani silný déšť nezastavil přes jedenáct tisíc Sokolů, kteří ve čtvrtek v rámci programu hromadných skladeb vystoupili na stadionu v Edenu. Starostovi České obce sokolské Martinu Chlumskému nejdřív prezident Petr Pavel předal čestný prapor, pak zazněla česká hymna.

V první části hromadných skladeb včera vystoupilo 11 300 cvičenců ze 13 zemí. Ještě před programem předal Starostovi České obce sokolské Martinu Chlumskému prezident Petr Pavel jako čtvrtá hlava státu čestný prezidentský prapor. 

Je velký metr čtvereční a jsou na něm vyobrazeny například státní ratolesti použité na prezidentské vlajce či 3D výšivka s podpisem prezidenta. Lemování je v národních barvách. Nechali ho strojově vyšít, na částech se pracovali odděleně a výroba trvala asi měsíc. „Nejprve se připraví počítačový program, který nastavuje stehy, rozpichy nebo hustotu vyšívání. Vše podle zákazníkova přání. Připraví se nitě, v tomto případě nit viskozová a polyesterová,“ popsal v tiskové zprávě Luboš Hermann z dílny Tyla, která vyrábí prezidentskou standardu, vlajky pro senát, úřad vlády, sportovní organizace i hasiče.

Diváky nejdřív přivítal liják, na celkem třináct hromadných skladeb si ale počkali.

„Uspořádat takovou akci a udržet po celou dobu skvělou atmosféru, za to vám patří velký obdiv a dík. S ohledem na počasí mě napadá parafráze slavného výroku Toho bohdá nebude, aby český sokol z mokrého trávníku utíkal,“ komentoval počasí prezident Petr Pavel.

Organizátoři využili večerní hodiny a do programu zapojili scénické osvětlení i ohňovou show. Vystoupení gymnastek zavěšených na lanech zazpívali Lucie Bílá a Jiří Korn, kteří i duetem program zakončili. 

Další hromadné skladby budou v Edenu k vidění dnes od dvou hodin, vstupenky už jsou ale vyprodány.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tran Anh Tuan

Štítky Sokol, slet, Eden, Petr Pavel, hromadná, skladba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Prapor od prezidenta, déšť a plný Eden. Podívejte se, jak vypadala první hromadná skladba všesokolského sletu  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.